Clatite umplute cu bacon
PrinteazaClatite umplute cu bacon din: faina, praf de copt, sare, ovaz, branza, lapte batut, apa calduta, oua, bacon, ciuperci, rosii.
Ingrediente pentru clatite:
- 120 g făină pentru prăjituri
- 3 g praf de copt
- 1 g sare
- 50 g ovăz
- 50 g brânză pecorino sau brânză ceddar, rasă
- 250 ml lapte bătut
- 125 ml apă călduţă
- 3 ouă, bătute
Ingrediente pentru umplutura:
- 250 g bacon crocant, prăjit pe grătar
- 200 g ciuperci, tăiate în felii şi prăjite
- roşii la grătar, 2 buc. pe clătită
Mod de preparare:
Amestecă făina, praful de copt şi sarea împreună, încorporează ovăzul, brânza, laptele bătut, apa şi oul pentru a forma un aluat.
Lasă deoparte în timp ce prăjeşti baconul, ciupercile şi roşiile.
Incălzeşte o tigaie termo rezistentă la foc mediu şi unge baza cu unt moale. Foloseşte o cană pentru a măsura aluatul pe care îl torni în tigaie.
Când încep să se formeze bule, întoarce clătita şi împrăştie puţină umplutură deasupra, închide clătita pe jumătate, ca pentru omletă şi aşaz-o pe un platou.
La fel procedează cu toate clătitele.
Clatite umplute cu bacon
Pofta buna!