Clatite umplute cu bacon

Printeaza

Clatite umplute cu bacon din: faina, praf de copt, sare, ovaz, branza, lapte batut, apa calduta, oua, bacon, ciuperci, rosii.

Ingrediente pentru clatite:

  • 120 g făină pentru prăjituri
  • 3 g praf de copt
  • 1 g sare
  • 50 g ovăz
  • 50 g brânză pecorino sau brânză ceddar, rasă
  • 250 ml lapte bătut
  • 125 ml apă călduţă
  • 3 ouă, bătute

Ingrediente pentru umplutura:

  • 250 g bacon crocant, prăjit pe grătar
  • 200 g ciuperci, tăiate în felii şi prăjite
  • roşii la grătar, 2 buc. pe clătită

 

 

Mod de preparare:

Amestecă făina, praful de copt şi sarea împreună, încorporează ovăzul, brânza, laptele bătut, apa şi oul pentru a forma un aluat.

Lasă deoparte în timp ce prăjeşti baconul, ciupercile şi roşiile.

Incălzeşte o tigaie termo rezistentă la foc mediu şi unge baza cu unt moale. Foloseşte o cană pentru a măsura aluatul pe care îl torni în tigaie.

Când încep să se formeze bule, întoarce clătita şi împrăştie puţină umplutură deasupra, închide clătita pe jumătate, ca pentru omletă şi aşaz-o pe un platou.

La fel procedează cu toate clătitele.

Clatite umplute cu bacon

Clatite_umplute_cu_bacon

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.