Coaste de porc cu legume si bere
PrinteazaCoaste de porc cu legume si bere din: coaste de porc, bere, ceapa, ardei, masline, usturoi, lamaie, sare, piper.
- 1 kg coaste de porc
- 500 ml bere brună
- 2 cepe
- 1 ardei gras roşu
- 2 ardei graşi verzi
- 100 g măsline
- 3 căţei de usturoi
- salată verde
- zeamă de lămâie
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Porţionează coastele, sărează-le şi pune-le într-o tavă mai adâncă. Toarnă berea peste ele şi dă la cuptor pentru 40 de minute. Din când în când, stropeşte coastele cu sosul din tavă.
Taie mărunt ceapa curăţată şi căleşte-o în 5-6 linguri cu ulei. Când a devenit sticloasă, adaugă ardeiul roşu şi pe cei verzi curăţaţi de cotoare şi seminţe, tăiaţi în cubuleţe.
Continuă să căleşti până se înmoaie toate legumele. Taie usturoiul mărunt şi pune-l peste restul legumelor şi adaugă măslinele. Căleşte puţin şi potriveşte de sare.
Serveşte coastele acoperite cu legume, pe pat de salată verde tăiată foarte subţire şi stropită cu zeamă de lămâie.
Pofta buna!