Coaste de porc cu sos
PrinteazaCoaste de porc cu sos din: coaste de porc, ulei, usturoi, ceapa, ketchup, otet, boia, oregano, chimen, sare, mustar.
- 1,5 kg coaste de porc (bine împănate cu carne)
Pentru sos:
- 1 lingură ulei
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1/3 cană ceapă tocată
- 3/4 cană ketchup
- 1/3 cană apă
- 2 linguri oţet de mere
- 4 linguriţe zahăr brun
- 1 linguriţă boia iute
- 1 linguriţă oregano
- 1 linguriţă sos Worcestershire
- 1 linguriţă amestec de chimen şi boabe de muştar, totul măcinat
- 1/4 linguriţă sare proaspăt râşnită
Mod de preparare:
Curăţaţi grăsimea în exces de pe coaste, împărţiţi coastele in 4-6 bucăţi (porţii). Puneţi-le pe foc, în apă rece, lăsaţi să dea in clocot, apoi jupuiţi pieliţele.
Preparaţi sosul. Incingeţi uleiul într-o tigăiţă, la foc mediu. Prăjiţi uşor ceapa, cu usturoiul, amestecând frecvent, până cand ceapa devine transparentă.
Adăugaţi ketchupul, apa, oţetul, zahărul, boiaua, oregano, sosul Worcestershire, chimenul, muştarul şi sarea. Lăsaţi să dea în clocot, reduceţi focul la minimum şi mai lăsaţi să fiarbă 3 min.
Turnaţi sosul peste bucăţile de coastă, acoperindu-le bine. Băgaţi totul în frigider, răsuciţi coastele ocazional. Lăsaţi să stea la marinat cel puţin 4 ore.
Scoateţi coastele din marinadă, frigeţi-le pe grătar, ungându-le periodic cu sos. Serviţi cu garnitura preferată şi sos de la marinare.
Pofta buna!