Spritz Venetian – Cum să Faci Aperitivul Clasic Venețian din: aperol, prosecco, apa minerala, gheata, felii de portocala. Spritz Venetian este un aperitiv clasic originar din Veneția, Italia, și a devenit celebru în întreaga lume pentru gustul său revigorant și culoarea sa vibrantă. Acest aperitiv a câștigat popularitate în secolul al XIX-lea, când soldații austrieci […]
Cocktail cu mar si prosecco
PrinteazaCocktail cu mar si prosecco din: suc de mere, prosecco, sirop de lamaie, limeta, menta, gheata, mar.
Prosecco este produs în regiunea Veneto din Italia, în special în provincia Treviso și zona de înconjurare.
Această regiune este situată în nord-estul Italiei și oferă condiții climatice ideale pentru cultivarea strugurilor necesari producției de Prosecco.
- 100 ml suc de mere
- 100 ml prosecco
- 2 linguri cu sirop de lămâie
- 1 limetă
- 1/2 măr roşu
- 1 fir de mentă
- gheaţă
Mod de preparare:
Intr-un shaker pune gheaţa sfărâmată, sucul de mere, prosecco, siropul şi zeama de lămâie, apoi agită foarte bine.
Taie limeta şi mărul în felii, păstrează câteva pentru decor şi adaugă restul în shaker, împreună cu frunzele de mentă rupte.
Agită de câteva ori şi toarnă băutura in pahare inalte, răcite in prealabil. Decorează cu felii de limetă şi măr.
Pentru siropul de lămăie e nevoie de 800 g de citrice şi 200 g de zahăr. Spală fructele foarte bine şi curăţă-le de coajă.
Taie-le apoi în jumătăţi şi stoarce-le.
Pune coaja, zahărul şi zeama intr-o cratiţă şi pe foc pănă ce se leagă siropul. Strecoară-l şi tine-l într-o sticlă la rece.
Cocktail cu mar si prosecco
Savurati!
poate iti place si:
Savurati!