Cocktail cu sirop de ghimbir si votca aromatizata

Printeaza

Cocktail cu sirop de ghimbir si votca aromatizata din: votca aromatizata, amaretto, sirop de ghimbir, lichior de portocale, zeama de lamaie, cuisoare, scortisoara, nucsoara, zahar brun, vanilie.

Ingredinte pentru cocktail:Cocktail cu sirop de ghimbir si votca aromatizata

  • 50 ml vodcă aromatizată
  • 12,5 ml amaretto
  • 2,5 ml sirop de ghimbir
  • 1 ml lichior de portocale
  • zeama de la 1 lămâie

Ingrediente pentru vodca aromatizată:

  • 0,5 litru vodcă
  • 4 cuişoare
  • 1/22 baton de scorţişoară
  • 6 feliuţe rădăcină de ghimbir
  • 1 nucşoară măcinată grosier
  • 2-5 linguriţe zahăr brun
  • zeama de la 1/2 portocală

Ingrediente pentru siropul de ghimbir:

  • 2 1/2 căni zahăr
  • 2,5 linguriţe rădăcină de ghimbir măcinată
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Pentru siropul de ghimbir, pui ingredientele într-o crăticioară şi laşi pe foc mic 15 minute, amestecând continuu, iei de pe foc, acoperi, laşi la răcit.

Prepari vodca astfel, pui toate ingredientele într-un bol de sticlă, amesteci, acoperi etanş cu folie alimentară şi laşi la temperatura camerei o săptămâna. Strecori şi pui într-o sticlă bine închisă.

Prepari cocctail-ul astfel, pui toate ingredientele într-un recipient care se închide ermetic, adaugi cuburi de gheaţă, agiţi energic până ce lichidul se răceşte foarte bine.

Torni în pahare tip cupă (cu deschidere mare) ţinute la congelator înainte de servire, ca să fie foarte reci.

Poţi adăuga peste băutură suc proaspăt de portocală.

Cocktail cu sirop de ghimbir si votca aromatizata

Cocktail cu sirop de ghimbir si votca aromatizata

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.