Compot de cirese cu scortisoara
PrinteazaCompot de cirese cu scortisoara din: cirese, zahar, apa, scortisoara.
- 500 g cireşe
- 4 linguri zahăr
- 300 ml apă rece
- scorţişoară
Mod de preparare:
Alegem fructe mari, bine coapte şi sănătoase, pe care le curăţăm de codiţe, le spălăm în apă rece şi le punem într-un borcan de 800 ml sau în sticlă cu gura mai largă.
Punem peste fructe zahărul, acoperim cu apă rece până la locul unde se îngustează sticla, adăugăm o bucată mică de scorţişoară şi legăm gura sticlei cu celofan pus în două şi strâns bine cu sfoară subţire.
Sticlele astfel pregătite le înfaşurăm cu hârtie sau cârpe curate şi le aşezăm una lângă alta într-un vas mare, pe care-l umplem cu apă. Pasteurizarea compoturilor o facem la bain-marie, aproximativ 40 min de când fierbe apa.
Sticlele le lăsăm să se răcească în apa în care au fiert, le scoatem a doua zi şi le punem la rece într-o cameră bine aerisită. Păstrăm peste iarnă.
Pofta buna!