Compot de cirese cu scortisoara

Printeaza

Compot de cirese cu scortisoara din: cirese, zahar, apa, scortisoara.

Ingrediente:Compot de cirese cu scortisoara

  • 500 g cireşe
  • 4 linguri zahăr
  • 300 ml apă rece
  • scorţişoară

 

 

Mod de preparare:

Alegem fructe mari, bine coapte şi sănătoase, pe care le curăţăm de codiţe, le spălăm în apă rece şi le punem într-un borcan de 800 ml sau în sticlă cu gura mai largă.

Punem peste fructe zahărul, acoperim cu apă rece până la locul unde se îngustează sticla, adăugăm o bucată mică de scorţişoară şi legăm gura sticlei cu celofan pus în două şi strâns bine cu sfoară subţire.

Sticlele astfel pregătite le înfaşurăm cu hârtie sau cârpe curate şi le aşezăm una lângă alta într-un vas mare, pe care-l umplem cu apă. Pasteurizarea compoturilor o facem la bain-marie, aproximativ 40 min de când fierbe apa.

Sticlele le lăsăm să se răcească în apa în care au fiert, le scoatem a doua zi şi le punem la rece într-o cameră bine aerisită. Păstrăm peste iarnă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.