Compot de pere

Printeaza

Compot de pere din: pere, apa, zahar, lamaie, scortisoara, cuisoare.

Ingrediente:Compot de pere

  • 1 kg pere
  • 3 pahare apă
  • 300 g zahăr
  • zeama de la o lămîie
  • o bucăţică de scorţişoară
  • 2-3 cuişoare

 

Mod de preparare:

Se curăţă perele de coajăşi se taie în patru; se curăţă sămînţa.

Fiecare bucăţică se moaie în zeamă de lămîie. În acest timp se pun la fiert zahărul şi apa, se adaugă pe­rele, scorţişoara şi cuişoarele.

Se lasă să fiarbă acoperit pînă se moaie repede. Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.