Compot de pere

Printeaza

Compot de pere din: pere, apa, zahar, lamaie, scortisoara, cuisoare.

Ingrediente:

  • 1 kg pere
  • 3 pahare apă
  • 300 g zahăr
  • zeama de la o lămîie
  • o bucăţică de scorţişoară
  • 2-3 cuişoare

 

Mod de preparare:

Compot de pere: curăţă perele de coajăşi se taie în patru; se curăţă sămînţa.

Fiecare bucăţică se moaie în zeamă de lămîie. În acest timp se pun la fiert zahărul şi apa, se adaugă pe­rele, scorţişoara şi cuişoarele.

Se lasă să fiarbă acoperit pînă se moaie repede. Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

Cremă de Brânză Delicioasă: Secrete Tradiționale și Nutriționale

Cremă de Brânză Delicioasă: Secrete Tradiționale și Nutriționale din: branza de vaci, smantana, unt, usturoi, sare, piper, verdeata.   Ingrediente: 200g brânză proaspătă de vaci 50ml smântână cu conținut ridicat de grăsime 2 linguri de unt moale 1 cățel de usturoi, pisat (opțional) Sare și piper după gust Verdeață tocată (pătrunjel, mărar), opțional   Mod […]

Ceai de Gutui

Ceai de Gutui din: gutui, apa, miere, scortisoara. Ceaiul de gutui este o băutură tradițională în multe culturi, inclusiv în România. Gutuile au fost folosite de secole pentru proprietățile lor medicinale, iar ceaiul lor oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate.   Ingrediente: 2 gutui medii, bine coapte 1 litru de apă 1-2 linguri […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.