Cremă de Brânză Delicioasă: Secrete Tradiționale și Nutriționale din: branza de vaci, smantana, unt, usturoi, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 200g brânză proaspătă de vaci 50ml smântână cu conținut ridicat de grăsime 2 linguri de unt moale 1 cățel de usturoi, pisat (opțional) Sare și piper după gust Verdeață tocată (pătrunjel, mărar), opțional Mod […]
Compot de pere
PrinteazaCompot de pere din: pere, apa, zahar, lamaie, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente:
- 1 kg pere
- 3 pahare apă
- 300 g zahăr
- zeama de la o lămîie
- o bucăţică de scorţişoară
- 2-3 cuişoare
Mod de preparare:
Compot de pere: curăţă perele de coajăşi se taie în patru; se curăţă sămînţa.
Fiecare bucăţică se moaie în zeamă de lămîie. În acest timp se pun la fiert zahărul şi apa, se adaugă perele, scorţişoara şi cuişoarele.
Se lasă să fiarbă acoperit pînă se moaie repede. Se serveşte rece.
Pofta buna!
Ceai de Gutui din: gutui, apa, miere, scortisoara. Ceaiul de gutui este o băutură tradițională în multe culturi, inclusiv în România. Gutuile au fost folosite de secole pentru proprietățile lor medicinale, iar ceaiul lor oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Ingrediente: 2 gutui medii, bine coapte 1 litru de apă 1-2 linguri […]