Mix de condimente pentru carnea de pui

Wasabi

Wasabi. O mirodenie extrasă din rădăcina târâtoare a unei plante japoneze, numită “nalbă montană”. Are o aromă puternică fi înţepătoare si un gust puternic, usturător. Wasabi provine din aceeaşi familie cu hreanul, ridichile şi muştarul, care conţin glicozidă sulfurică. Rădăcina nu se prea găseşte proaspătă în afara Japoniei, dar există sub formă de pastă sau […]

Sos de anason

Anasonul stelat

Anasonul stelat – Deşi nu e înrudit cu anasonul, are un gust mai puternic decât al acestuia. Uleiurile esenţiale sunt practic aceleaşi, aşa că ambele au aceeaşi aromă. In China, e folosit pe post de condiment şi ca plantă medicinală. In Occident, se pune adesea la peştele la cuptor. Seminţele anasonului pot fi mestecate pentru […]

Pulberea de mango

Pulberea de mango – Fructul de mango e disponibil si sub formă de pulbere si se adaugă la multe reţete indiene, având un gust înţepător. Originar din India, mango e unul dintre cele mai populare fructe tropicale. Pulberea de mango rezultă din fructul necopt, care are un gust acru. Pulpa se usucă şi se macină […]

Frunza de curry

Frunza de curry

Frunza de curry este una dintre acele mirodenii cel mai bine cultivate și cumpărate din Orient, unde se găsește proaspătă. Adaugă un gust neașteptat tocănițelor picante și este un ingredient esențial în multe preparate din bucătăria indiană și sri-lankeză. Această plantă aromată oferă un profil de gust complex, cu note citrice și ierboase, care poate […]

Coaja de nucsoara

Coaja de nucsoara – Din arbustul de nucşoară se folosesc atât fructele (nucşoara), cât şi coaja. Coaja seamănă cu aceea a unei nuci şi acoperă sâmburele fructului. Se crede că e originară din nsulele Molucca din Indiile Orientale, şi e cultivată istăzi în multe ţări, de pildă Indonezia, Brazilia, Srilanka şi Indiile de Vest. Coaja […]

Tamarindul si chimenul indian

Tamarindul si chimenul indian

Fructul copacului de tamarind este o boabă maro-închis şi se cultivă de secole. Este răspândit în bucătăria indiană, dar şi în cea din Asia de Sud-Est, Africa, Irak şi ţările din jurul Golfului Persic. In Anglia secolului al XVI-lea, era un ingredient popular pentru băuturile răcoritoare, dar astăzi se consumă ca snack. Gustul e o […]

Pui cu susan si sos de soia

Susanul – condimentul magic

Susanul – condimentul magic – Susanul provine din India, Indonezia, Africa si China peste un element valoros si important din sertarul cu mirodenii al oricărui bucătar. Susanul este folosit atât pentru seminţe, cât şi pentru ulei. Era utilizat în Egipt, eu 5.000 de ani în urmă, şi există dovezi potrivit cărora ar fi fost cultivat […]

Piperul negru

Piperul negru – Piperina, o substanţă care se găseşte în piper, poate întrerupe procesul de regenerare a celulelor stem ce se transformă în celule canceroase, conform unui studiu publicat de Universitatea din Michigan. De asemenea, limitarea numărului celulelor stem din organism duce şi la diminuarea numărului de celule canceroase. Foloseşte cât mai des piper în […]

Mix de condimente pentru carnea de pui

Diverse condimente aromate

Garam masala – Este un amestec de condimente care, potrivit medicinei indiene ayurvedice, încălzesc corpul. Garam maşala are culoarea tutunului maro şi se utilizează, datorită aromei puternice, în special în preparate din carne. Poate fi adăugat fie în grăsime fierbinte, înainte de a rumeni carnea, fie, în cele mai multe cazuri, la sfârşitul procesului de gătit. […]

Zuppa sarda di pane

Condimente indispensabile

Anason stelat Este fructul în forma de stea al unui arbore veşnic verde, care creşte în sudul Chinei; ajunge până la 8 metri înâlţime şi trăieşte 100 de ani. Anasonul este folosit cu precădere în bucătăriile orientale, în preparate de obicei sărate, dar ocazional se foloseşte şi la dulciuri. Seminţele pisate conferă o aromă specială […]

retete

Condimente iuti

Condimente iuti din: suc de lamaie, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 cană suc de lămâie 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri piper roşu, măcinat 1 linguriţă piper negru, măcinat 1 linguriţă sare fină     Mod de preparare: Intr-un castron de salată, potrivit ca mărime, se amestecă toate ingredientele, omogenizându-se bine.    

Condimente aromate

Condimente aromate: O Călătorie în Lumea Aromelor și Gusturilor. Condimentele aromate sunt esențiale în bucătărie, adăugând nu doar gust și savoare, ci și profunzime și caracter preparatelor. De-a lungul istoriei, condimentele au fost folosite nu doar pentru a îmbunătăți gustul mâncărurilor, ci și pentru a conserva alimentele, a trata diverse afecțiuni și chiar pentru a […]

retete

Condimente pentru silueta

Ardei iute Ardeiul iute conţine o substanţă numită capsaicină, renumită pentru capacitatea sa de a arde grăsimile. In plus, ea are proprietăţi termogene, adică stimulează sistemul nervos să producă o anumită căldură în corp, fapt ce sporeşte arderea caloriilor. Ardeiul iute are efect şi asupra poftei de mâncare, reducând apetitul. Anason Stimulează secreţia pancreatică, favorizând […]

retete

Condimente gustoase

Condimente gustoase – Frunzele (foile) de dafin sunt folosite în preparatele care includ carne, pentru a intensifica aroma acesteia. Pentru că frunzele verzi sunt mai amărui decât cele uscate, cel mai des folosite sunt frunzele uscate. Se adaugă în preparatele culinare, în timpul preparării şi sunt scoase din mâncare la servire. In bucătăria tradiţională mai […]

Mirodenii

Mirodenii: Aromele Care Transformă Gătitul. Sunt un element esențial în gastronomie, aducând o varietate de arome, culori și beneficii nutritive preparatelor. De la condimente comune la combinații exotice, mirodeniile nu doar că îmbunătățesc gustul mâncărurilor, ci au și proprietăți medicinale și de conservare. Ce sunt Mirodeniile? Mirodeniile sunt ingrediente vegetale utilizate pentru a adăuga aromă, […]

Busuiocul - planta miraculoasa

Busuiocul – planta miraculoasa

Cunoscut şi folosit de milenii, busuiocul nu este numai o plantă aromatică, ci şi o sursă de vitamine şi minerale esenţiale organismului. Se consuma, de preferinţă, proaspăt. Uscat, deja îşi pierde din savoare. Frunzele sale trebuie să fie verzi, netede şi fără pete. Se poate conserva câteva zile în cutia de legume din frigider, adăpostit […]

Despre chili

Despre chili – Acest tip special de ardei iute conţine mult mai multă capsacină, care dă gustul iute ardeilor, şi este principalul ingredient folosit pentru a se obţine chutney iute. Seminţele şi cotorul conţin, în general, circa 90-99% din toate substanţele iuţi din ardei, concentraţia acestora scăzând în părţile mai îndepărtate de cotor. Din acest […]

retete

Condimente pentru gemuri

Condimente pentru gemuri – Condimentele joacă un rol esențial în prepararea gemurilor, adăugând arome complexe și unice care îmbogățesc experiența gustativă. Utilizarea corectă a condimentelor poate transforma un simplu gem într-un deliciu rafinat. Cuişoare Cuişoarele au miros pufernic de piper şi de camfor. Gustul este fructat, dar în acelaşi timp iute, amar şi asemănător gustului […]

retete

Condimente aromate pentru gemuri

Piperul verde se obţine din fructele necoapte, culese timpuriu. Diferenţa dintre acesta şi piperul negru este că piperul verde se conservă în saramură, se usucă rapid la temperaturi mari sau se congelează, astfel că îşi păstrează culoarea originală. Aproape orice condiment cunoscut dini bucătărie se poate folosi la chutney. Piperul negru se obţine, şi el, […]

Sumacul

Gramolata

Gramolata din: usturoi, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: usturoi suc de lamaie patrunjel     Mod de preparare: Tăiaţi şi amestecaţi în părţi egale, o treime usturoi, o treime suc de lămâie şi o treime pătrunjel. Folosiţi amestecul ca pe oricare alt condiment. Gramolata este un condiment delicios de origine italiană care se poate sesrvi […]

Mix de condimente pentru carnea de pui

Condimente din bucataria asiatica

Condimente din bucataria asiatica: Pasta de curry Reprezintă baza mai multor preparate thailandeze, prin care se obţine aroma lor specifică. Se obţine prin amestecarea diferitelor plante şi mirodenii şi sunt fiecare, in funcţie de compoziţia lor, dulci sau picante. Pimenta sau ienibaharul Seminţele de piper jamaican al căror gust oscilează între cel al cuişoarelor şi cel […]

Ingrediente_si_condimente_din_bucataria_asiatica

Ingrediente si condimente din bucataria asiatica

Ingrediente si condimente din bucataria asiatica. Ingredientele asiatice sunt o parte esențială a bucătăriei asiatice, cunoscută pentru aromele bogate și diversitatea sa. Aceste ingrediente aduc un amestec unic de gusturi, texturi și arome care îmbogățesc orice preparat. Iată câteva cuvinte despre unele dintre cele mai reprezentative ingrediente asiatice:   Mirinul Este un vin de orez […]

Bucataria asiatica

Ingrediente din bucataria asiatica

Ingrediente din bucataria asiatica: Ingredientele din bucătăria asiatică sunt variate, bogate în arome și reflectă diversitatea culturală a continentului asiatic. Aceste ingrediente sunt utilizate într-o gamă largă de preparate culinare Ghimbirul Este trupul şi sufletul asiaticilor. Substanţele active anţibacteriene care ajută digestia se găsesc în rădăcinile galben-maronii. Rădăcina de ghimbir poate fi folosită la orice […]

Cardamomul

Diverse condimente chinezesti

Chimionul Are aspectul boabelor noastre locale de chimen şi are un efect digestiv asemănător. Gustul este complet diferit, astfel că acest condiment nu este uşor de înlocuit. Coriandrul Numit şi pătrunjelul chinezesc, coriandrul are în comun cu această plantă numai aspectul, gustul său fiind cu totul aparte. In bucătăria asiatică se foloseşte planta întreagă. Se […]

Condimente sanatoase

Condimente asiatice

Condimente asiatice. Condimentele asiatice sunt esențiale pentru a oferi acelor preparate specifice un gust autentic și distinctiv. Diversitatea lor este uimitoare și variază considerabil între diferitele bucătării regionale din Asia, fiecare având condimente caracteristice. Busuiocul thailandez Nu are mai nimic în comun cu busuiocul nostru. Frunzele sale sunt mai tari şi gustul său acru-amărui aminteşte […]

Mimoze cu menta proaspata si portocale

Menta – savoarea mancarurilor

De secole, menta se bucură de o imensă popularitate, fiind folosită atât în bucătărie, pentru a da savoare mâncărurilor, cât şi pe post de plantă medicinală. Plină de vitamina A, C, B12, tiamină şi acid folie şi bogată în minerale, printre care magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc şi seleniu, menta se numără printre cele mai […]

Curcuma_(turmericul)

Condimente: Curcuma (turmeric)

Condimente: Curcuma (turmeric) Curcuma sau turmericul se foloseşte ca plantă ornamentală, ca unul dintre constituentele principale ale pudrei de curry, ca aditiv alimentar sau pentru tratarea unor afecţiuni digestive, dermatologice, oftalmologice, împotriva răcelilor sau în cosmetică. Originară din sudul Asiei, curcuma (turmeric) este o plantă erbacee, înrudită cu ghimbirul. Rizomul ei este uscat şi făcut pudră, fiind […]

Sofranul

Condimente: sofranul

Condimente: sofranul: Şofranul este cel mai scump condiment din lume, cu o istorie de peste 5000 de ani, din perioada sumerienilor. Este o mirodenie extrem de aromată, cu efect afrodiziac, folosită foarte des în bucătăria arăbească şi grecească. Pentru obţinerea a 500 de grame de şofran uscat este necesară plantarea a peste 75.000 de flori. Din […]

Garam masala

Garam masala

Garam masala din: cuisoare, chimion, coriandru, dafin, cardamom, piper, nucsoara, scortisoara. Ingrediente: câte 1 lingură de cuişoare, seminţe de chimion, boabe de coriandru 4 foi de dafin 6 păstăi de cardamom 12 boabe de piper 2 nuci de nucşoară măcinată 1 rulou de scorţişoară (4 cm)   Mod de preparare: Răzuieşti nucşoara, apoi zdrobeşti cu […]

Sase_inlocuitori_pentru_sare

Sase inlocuitori pentru sare

Sase inlocuitori pentru sare: Exista alternative de potenţiatori de gust cu un conţinut scăzut de sodiu sau chiar fără sodiu. Otetul si sucul de lamaie au aceeaşi calitate magică a sării: aciditatea nu numai că adaugă un plus de savoare preparatului, dar şi intensifică esenţa celorlalte ingrediente. Rosiile funcţionează la fel ca oţetul şi sucul […]

Amestec de arome picante

Amestec de condimente cu fenicul, cimbru si usturoi

Amestec de condimente cu fenicul, cimbru si usturoi din: seminţe de fenicul, cimbru proaspăt, frunză de dafin, sare, piper negru proaspăt măcinat.   Ingrediente: 4 linguri seminţe de fenicul 2 mâini bune de cimbru proaspăt 2 căţei de usturoi 1 frunză de dafin, ruptă în bucăţi sare şi piper negru proaspăt măcinat   Mod de preparare: Zdrobiţi ingredientele şi […]

Asafetida

Amestec de condimente picant cu paprica si oregano

Amestec de condimente picant cu paprica si oregano din: paprica, ardei iuţi cayenne, boabe de piper negru, fulgi de ceapă, oregano uscat, sare. Ingrediente: 2 linguri paprica 2 linguri ardei iuţi cayenne 1 lingură boabe de piper negru, măcinate 2 căţei de usturoi, decojiţi şi zdrobiţi 3 linguri fulgi de ceapă 2 linguri oregano uscat sare   Mod de preparare: […]