Conopidă Prăjită Crocantă cu Arome de Usturoi din: conopida, ulei de masline, usturoi, pudra de usturoi, sare, piper, oregano sau patrunjel. Conopida prăjită crocantă este o gustare sau garnitură delicioasă și sănătoasă. Este o alternativă sănătoasă la cartofii prăjiți și poate fi servită ca aperitiv sau alături de alte feluri principale. Ingrediente: 1 conopidă medie, […]
Conopida in bacon
PrinteazaConopida in bacon din: conopida, bacon afumat, ardei capia, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, cimbru si cascaval.
Ingrediente:
- o conopida de un kg
- 300 g bacon afumat
- 4-5 ardei capia
- 4-5 rosii
- 2 cepe rosii
- 3-4 catei usturoi
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- o legatura patrunjel
- cimbru uscat
- 100 g cascaval
Mod de rpeparare:
Se desface conopida în bucheţele cât mai mici, care se spală şi se pun să fiarbă câteva minute în apă cu un praf de sare.
După ce au clocotit şi s-au înmuiat, se scot în sită şi se lasă să se răcorească. Se spală şi se curăţă ceapa şi ardeii, apoi se taie mărunt.
Se călesc în puţin ulei până se înmoaie şi se stropesc cu apă.
Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper, după preferinţă.
După ce a scăzut sosul de legume, se opreşte focul şi se lasă la temperatura camerei.
Separat, se feliază caşcavalul si baconul. Bucheţelele de conopidă se înfăşoară în feliile de caşcaval şi bacon.
Sosul de legume se toarnă în tavă, se adaugă conopida şi usturoiul feliat.
Se lasă la cuptor aproximativ 40 de minute să se rumenească.
După ce s-au rumenit, se serveşte ornat cu pătrunjel proaspăt.
Conopida in bacon
Pofta buna!
Curry de Conopidă cu Aromă Indiană
Curry de Conopidă cu Aromă Indiană din: conopida, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei vegetal, pasta de curry, curcuma, seminte de coriandru, seminte de chimen, lapte de cocos, sare, piper, frunze de coriandru. Curry-ul de conopidă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru vegetarieni sau pentru oricine dorește să încerce o alternativă mai ușoară la curry-urile cu […]