Gofre Aromate cu Dovleac și Scorțișoară din: piure de dovleac, faina de grau, oua, lapte, praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, sare, ulei, smantana. Bineveniți în lumea aromelor de toamnă cu această rețetă de gofre cu dovleac și scorțișoară, completată perfect de dulceața smântânii de vanilie. Aceste gofre sunt nu doar o încântare pentru papilele […]
Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin
PrinteazaConserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin din: ardei capia, gogosari, ardei grasi, vinete, morcov, ciuperci champignon, sare grunjoasa, frunze de dafin, boabe de piper.
Ingrediente:
- 1 kg ardei capia
- 1 kg gogoșari
- 1 kg ardei grași
- 2 kg vinete
- 1 kg morcov
- 1 kg ciuperci champignon
- 4 kg roșii
- sare grunjoasă neiodată
- frunze de dafin
- boabe de piper
Mod de preparare:
Speli morcovii, îi cureți și-i dai prin răzătoarea mare. Ardeii, îi speli, le îndepărtezi cotoarele și semințele și-i tai fideluță. Vinetele le tai cubulețe, cam de 1 cm. La fel procedezi și cu ciupercile. Roșiile le opărești, le descojești și le tai felii, ca pentru salată.
Pui într-un vas toate legumele, adaugi sarea, frunzele de dafin și piperul și amesteci.
Borcanele le speli și le sterilizezi în cuptor. Umpli borcanele cu această compoziție, le pui la gură o bucată de folie de aluminiu și fierbi borcanele pe baie de apă o oră după ce au început să dea în clocot.
Îndepărtezi folia și dacă mai este nevoie folosești tocana dintr-un borcan pentru a le umple pe celelalte. Dacă nu ai cămară, poți pune deasupra în fiecare borcan câte o jumătate de aspirină și astfel tocana nu va fermenta peste iarnă.
Înfiletezi capacele, întorci borcanele cu fundul în sus și le lași la răcit până a doua zi, când le așezi într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui.
Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin
Pofta buna!
Ceai de Coada-Calului cu Cătină: Secretul pentru sistem imunitar puternic
Ceai de Coada-Calului cu Cătină: Secretul pentru sistem imunitar puternic din: ceai de coada calului, fructe de catina uscate, apa, miere. Ceaiul de Coada-Calului cu Cătină reprezintă o combinație minunată care aduce beneficii atât pentru sănătatea pielii, cât și pentru întărirea sistemului imunitar. Coada-Calului este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra pielii, în timp ce […]