Supă de Pui cu Lemongrass și Lapte de Cocos: O Incursiune în Bucătăria Thailandeză din: piept de pui, lapte de cocos, lemongrass, supa de pui, ciuperci, ardei iute, sos de peste, suc de lamaie verde, zahar brun, coriandru, sare, piper. Pentru iubitorii de arome exotice și experiențe culinare unice, supa de pui cu lemongrass și […]
Consomeu simplu de vita
PrinteazaConsomeu simplu de vita din: oase de vita, carne de vita, telina, albitura, morcov, piper, ceapa, oua, sare, coniac.
Ingrediente:
- 2 kg oase de vita
- 2-3 kg carne de vită fără os
- 200 g ţelină
- 150 g albitură
- 200 g morcov
- piper
- 150 g ceapă
- 2 ouă
- sare
- 25 ml coniac
Mod de preparare:
Consomeu simplu de vita: Opăriţi oasele de vacă, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert cu apă rece. Când compoziţia clocoteşte, luaţi spuma şi adăugaţi 3/4 din zarzavat.
Lăsaţi vasul să fiarbă, pe foc domol, 4 ore; adăugaţi, din când în când, apă fierbinte. Separat, tocaţi carnea şi combinaţi-o cu albuşul de ou. Restul de zarzavat tăiaţi-l julien şi combinaţi-l cu carnea de vacă tocată, albuşul, coniacul, sarea, piperul şi zeama strecurată.
Fierbeţi consomeul din nou 1 1/2 oră, strecuraţi-l prin tifon, degresaţi-l şi serviţi-l fierbinte cu diverse garnituri. Consomeul este gata şi poate fi servit.
Pofta buna!
Macarons cu Vanilie și Cremă de Brânză
Macarons cu Vanilie și Cremă de Brânză din: faina, zahar, albusuri, sare, extract de vanilie, branza, unt. Pentru iubitorii de dulciuri rafinate, macarons reprezintă o alegere perfectă. Aceste mici bijuterii ale patiseriei franceze combină finețea macarons-urilor cu o umplutură cremoasă și aromată, oferind o experiență gustativă de neuitat. Reteta Macarons cu Vanilie și Cremă de […]