Cornulete cu magiun si nuca
PrinteazaCornulete cu magiun si nuca din: faina, untura, lapte, drojdie, smantana, zahar, oua.
Aluat:
- 1 kg făină
- 400 g untură sau 2 pachete margarină
- 250 ml lapte
- 50 g drojdie
- 6 linguri smântână
- 200 g zahăr
- 5 ouă
Umplutură:
- 300 g magiun de prune
- 300 g nucă măcinată
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 50 ml lapte
- 150 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se cerne într-un castron făina; se adaugă untura şi se fărâmiţează. Se dizolvă drojdia în lapte călduţ şi se adaugă în castron, cu zahărul, smântână şi ouăle. Se frământă un aluat care se desprinde de pe mâini. Se lasă la dospit cel puţin 1 oră.
Se prepară umplutura de nucă: se amestecă nucile cu zahărul, laptele călduţ, coajă de lămâie şi zahăr vanilinat.
Se împarte aluatul în patru părţi; se întinde câte o foaie groasă de cca 5 mm. Se decupează triunghiuri cu pintenul sau un cuţit cu vârf ascuţit. Unele triunghiuri se umplu cu magiun, altele cu amestec de nuci; se rulează şi se aşază distanţate, în tava unsă cu ulei.
Se lasă puţin să crească şi în tavă şi se coc la foc potrivit 20-25 min. Se tăvălesc imediat prin zahar pudră.
Pofta buna!