Cornuri cu crema de vanilie

Printeaza

Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie.

Ingrediente:

  • un pachet de aluat foitaj
  • 120 g zahăr pudră
  • 750 ml lapte
  • 6 gălbenusuri
  • o păstaie vanilie

 

Mod de preparare:

Cornuri cu crema de vanilie: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decupează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete de metal, astfel încât să se formeze un con.

Se coc la foc potrivit 20-30 de minute.

Laptele si păstaia de vanilie tăiată în două se aduc la punctul de fierbere. Gălbenusurile se freacă cu zahărul până ce amestecul se albeste, se toarnă laptele clocotit amestecând continuu.

Se aşază compozitia pe foc si se amestecă până ce crema devine groasă, fără a fierbe. Se retrage de pe foc, se lasă la răcit si apoi se dă la rece pentru două ore.

Se foloseşte apoi pentru a umple conurile de aluat.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.