Costite de porc la gratar cu portocale si ardei iute
PrinteazaCostite de porc la gratar cu portocale si ardei iute din: coaja de lime, coaja de lamaie, miere, coaja de portocala, seminte de chimion, fulgi de ardei iute, ulei, usturoi, sos de soia, coaste de porc.
- coaja de la o lime
- coaja de la o lamaie
- 3 linguri miere
- coaja de la o portocala
- 360ml suc de portocale
- 5 lingurite seminte chimion
- 3 lingurite fulgi ardei iute zdrobiti
- 3 linguri ulei vegetal
- 6 cepe verzi tocate
- 9 catei usturoi tocati marunt
- 240ml sos de soia
- 1.5kg coaste de porc
Mod de preparare:
Pune coastele, jumatate din sosul de soia, 3 catei de usturoi tocati, 2 lingurite seminte chimion si 1 lingurita fulgi de ardei iute intr-o oala si adauga apa cat sa le acopere. Pune la fiert si dupa ce da in clocot da focul mai mic si lasa sa fierba acoperit. Gateste timp de 2 ore. scurge coastele si lasa-le deoparte timp de 10 minute.
Intre timp,incinge uleiul la foc mediu, adauga restul de chimion si 2 lingurite fulgi de ardei iute. Prajeste-le 30 de secunde. Adauga restul de 6 catei de usturoi si partea alba de la ceapa verde tocata. Soteaza timp de 2 minute.
Adauga restul de sos de soia, sucul de portocale si mierea. Lasa totul sa fiarba timp de 12-15 minute, pana cand sosul se ingroasa. Pune coastele pe o tava de copt invelita in folie de aluminiu, aseaza-le pe gratarul incins (sau la cuptor) si unge-le cu sosul pregatit.
Gateste-le pe o parte timp de 2-3 minute. Intoarce-le si unge-le din nou cu sos. Lasa-le alte 2-3 minute. Scoate coastele pe un platou. Presara deasupra lor restul de sos, restul de ceapa verde tocata si coaja de citrice.
Costite de porc la gratar cu portocale si ardei iute
Pofta buna!