Cosulete cu inghetata

Printeaza

O reteta de cosulete cu ingheatata din: margarina, faina, ulei, otet, apa rece si ingheatata.

Ingrediente:Cosulete cu inghetata

  • 1 pachet cu margarină sau unt
  • 2 linguri cu făină
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu oţet
  • 1 ceşcuţă cu apă rece
  • îngheţată

 

Mod de preparare:

Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în trei părţi egale. Intr-un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, apă şi un praf de sare şi frământă bine.

Lasă aluatul să se odihnească. întinde o foaie pătrată, de 30-40 cm, şi adaugă una dintre cele trei părţi de margarină.

Impatureste-o si las-o la frigider 30 de minute. Aluatul racit il mai intinzi o data si il acoperi cu cea de-a doua parte de margarina. 30 de minute la rece, apoi repeti operatia cu ultima parte de margarina.

Intinde aluatul într-o foaie nu foarte groasă. Taie din ea cercuri şi aşază-leîn forme neunse. Coace-le aproximativ 20 de minute. După ce s-au răcorit, umple-le din belşug cu îngheţată.

Cosulete cu inghetata

Cosulete cu inghetata

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.