Cotlet de miel aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlet de miel cu: patrunjel, cimbru, busuioc, salvie, ulei, boabe de mustar, usturoi, sare, piper, cartofi, unt, rozmarin.
- o bucată de cotlet de miel, cu tot cu costiţe
- verdeaţă tocată (pătrunjel, cimbru, busuioc, salvie)
- două linguri de ulei
- două linguriţe boabe de muştar
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 4 cartofi medii
- o lingură de unt
- rozmarin
Mod de preparare:
Se spală bine camea, se şterge, apoi se unge cu ulei. Se presară cu verdeaţă tocată şi boabe de muştar, apoi se aşază într-un vas, se acoperă cu folie şi se lasă peste noapte în frigider. A doua zi, se dă tava la cuptor, să se încingă, apoi se unge cu ulei.
Cotletele se aşază în tavă şi se dau la cuptor până se rumenesc bine. între timp, cartofii se spală bine, se freacă cu un burete aspru şi se spală din nou, apoi se taie în sferturi, pe lungime şi se opăresc puţin.
Se scot din apă şi se dau prin unt, se condimentează, se aşază într-o tavă mică şi se dau şi ei la cuptor, alături de miel, să se rumenească. Se serveşte totul cu un pahar cu vin, după gust (reţeta permite şi vinul roşu, dar şi pe cel alb).
Cotlet de miel aromat
Pofta buna!