Cotlete de miel cu legume asortate – usor de preparat
PrinteazaCotlete de miel cu legume asortate din: cotlete de miel, usturoi, cimbru, ulei, lamaie, sare, mustar, ceapa, unt, dovlecei, rosii, ardei, vanata, iaurt.
- 4 cotlete de miel
- 4 căţei usturoi
- cimbru proaspăt
- 4 linguri Unisol, din ulei de primă presă
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- 2 linguriţe muştar
- 1 ceapă mare
- 50 g unt
- 1 dovlecel
- 200 g roşii cherry
- 1 ardei gras galben
- 1 vânătă
- 50 ml apă
- sos de iaurt cu usturoi
Mod de preparare:
Speli bine cotletele de miel, le aşezi într un vas şi pui peste ele cimbrul proaspăt rupt de pe crenguţă şi usturoiul curăţat şi pisat.
Amesteci muştarul cu Unisol, din ulei de primă presă şi tomi peste cotletele din vas.
Stropeşti cu zeama de lămâie şi laşi la rece 30 de minute.
Presari sare peste codete şi topeşti untul într-o tigaie mai mare. Prăjeşti bucăţile de came pe ambele părţi.
Le scoţi şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu Unisol, din ulei de primă presă.
In grăsimea în care s-a prăjit carnea, căleşti ceapa tocată, apoi torni apa.
Pui ceapa călită peste came şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute, la foc potrivit.
Speli şi tai legumele şi le pui pe grătar. Serveşti cotletele de miel cu legume fripte şi sos de iaurt.
Ornezi cu cimbru proaspăt.
Pofta buna!