Cotlete de miel cu menta (varianta)
PrinteazaCotlete de miel cu menta din: cotlete de miel, cutie cu pulpa de rosii, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, cimbru, menta, ulei, sare, piper.
carnea de miel:
- este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult.
- datorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile se vindeca mai repede, stabilizeaza nivelul zaharului din sange si mentine sanatatea prostatei. O portie de 100 de grame contine 38,3% din necesarul zilnic de zinc.
- mielul contine de asemenea o cantitate importanta de vitamina B12, necesara in formarea celulelor rosii din sange, in prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sanatos si pentru metabolizarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.
- vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic continut in carnea de miel. Aceasta asigura protectie impotriva dementei si a altor boli cognitive ce vin o data cu varsta. Niacina este totodata indispensabila unei pieli sanatose si pentru buna functionare a tractului gastro-intestinal.
- carnea de miel contine mai putine gasimi saturate (doar 36% din totalul garsimilor sunt saturate, arata studiile) comparativ cu alte tipuri de carne.
- 500 g cotlete de miel
- 1 cutie de pulpă de roşii
- 1 kg cartofi
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 linguriţă cimbru
- 1 linguriţă mentă
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Condimentezi cotletele, apoi le prăjeşti pe grătar sau într-o tigaie, după care le aşezi într-o tavă unsă cu ulei.
Aşezi printre cotlete cartofii tăiaţi cubuleţe şi un amestec pregătit din pulpa de roşii, verdeaţa tocată, sare şi piper.
Dai tava la cuptor pentru circa 50 de minute.
Cotletele, cartofii şi sosul obţinut le serveşti alături de o salată verde acrită cu lămâie.
Cotlete de miel cu menta
Pofta buna!