Cotlete de miel cu piure de cartofi
PrinteazaCotlete de miel cu piure de cartofi din: dovleac, cartofi dulci, sfecla rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, cartofi, unt, cotlete de miel, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g dovleac
- 400 g cartofi dulci
- 200 g sfeclă roşie
- 2 căţei usturoi
- 6 fire cimbru
- 100 mi ulei de măsline
- 2 linguri oţet balsamic
- 800 g cartofi
- 80 g unt
- 800 g cotlete de miel
- sare, piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se taie dovleacul în două, se scot seminţele şi în adânciturile rămase se aşază căţei de usturoi şi cimbru.
Se adaugă 1 lingură de ulei, sare şi piper şi se aşază pe o tavă.
Se decojeşte sfecla roşie şi se aşază pe o bucată de hârtie de copt; se stropeşte cu oţet, 1 lingură de ulei şi se sărează; se împachetează în hârtie, formând o pungă.
Se adaugă la dovleac şi se coace la cuptor 40 minute.
Se decojesc cartofii dulci, se taie în opt, se presară sare, se toarnă ulei şi se aşază într-o formă de copt mică; se coc 20 minute.
Se decojesc cartofii, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare cca 15 minute. Se scurg şi se pasează cu unt.
Se taie cuburi dovleacul şi sfecla, se amestecă, se sărează şi se piperează după gust. Se păstrează la cald.
Se separă cotletele şi se freacă cu ulei, sare şi piper.
Se prăjesc într-o tigaie cu un fir de cimbru, cca 1-2 minute pe fiecare parte.
Se servesc cu piure de cartofi şi legume.
Cotlete de miel cu piure de cartofi
Pofta buna!