Cotlete de miel la gratar cu ardei
PrinteazaCotlete de miel la gratar cu ardei din: unt, piper, usturoi, boia, cimbru, sare, ardei grasi, cotlete de miel, patrunjel.
Ingrediente:
- 50 g unt
- 1 linguriţă de piper cayenne
- 1/2 linguriţă granule de usturoi
- 1 linguriţă de boia
- 1 linguriţă de piper alb măcinat
- 1 linguriţă de cimbru uscat
- 2 cepe
- 4 ardei
- patrunjel
- 2 cotlete
Mod de preparare:
Cotlete de miel la gratar cu ardei: amestecă 50 g de unt topit cu 1 linguriţă de piper cayenne, 1/2 linguriţă granule de usturoi, 1 linguriţă de boia, 1 linguriţă de piper alb măcinat şi 1 linguriţă de cimbru uscat.
adaugă sare şi piper şi se ung cu acest amestec cotlete de miel, pe ambele părţi. lasă deoparte cel puţin 20 de minute.
Se coc pe grătar 2 cepe roşii mari tăiate în felii groase, 2 ardei graşi roşii şi ardei graşi verzi până ce devin fragezi şi încep să se înnegrească pe margini.
pun pe grătar cotletele de miel 2-3 minute pe fiecare parte, ca să se pătrundă mediu. Se servesc cu legumele, felii groase de lămâie şi 1 mână de pătrunjel.
Pofta buna!