Cozonac cu brânză de vaci si cremă de nuci

Printeaza

Cozonac cu brânză de vaci si cremă de nuci din: smantana, unt, ou, praf de copt, faina, branza de vaci, galbenus, zahar pudra, nuci, smantana.

Ingrediente:Cozonac_cu_brânza_de_vaci_si_crema_de_nuci

pentru aluat:

  • 250 g smantana groasa
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat de consistenta potrivita (circa 400 g)

pentru umplutura:

  • 250 g branza de vaci
  • 1 galbenus
  • 100 g zahar pudra

pentru crema:

  • 250 – 300 g nuci
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Amesteci smântână cu untul, a- daugi oul bătut, praful de copt şi făina, cât cuprinde, ca să obţii un aluat potrivit de moale. Tai o bucăţică din aluat pentru colacul de deasupra. Restul aluatului îl tai în 3 bucăţi egale. Din fiecare întinzi o foaie rotundă, cât este forma de mare.

Fiecare foaie de aluat o ungi cu cremă obţinută din nucile măcinate, amestecate cu zahăr şi smântână. Peste ultima foaie întinzi şi brânza amesteca­tă bine cu zahărul şi gălbenuşul. Din restul de aluat faci două fitile, pe care le împleteşti şi le pui pe marginea formei de copt.

Coci la foc tare circa 35 de minute, după care scoţi cozonacul din cuptor. Mai laşi să stea 10 minute în for­mă şi apoi îl scoţi cu atenţie, ca să nu se rupă, după care îl aşezi pe o farfurie de tort.

Cozonac cu brânză de vaci si cremă de nuci

Cozonac_cu_brânza_de_vaci_si_crema_de_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.