Salată de Boeuf Răcoritoare cu Carne de Curcan din: carne de curcan, cartofi, morcovi, mazare, castraveti murati, iaurt grecesc, sare, piper, ierburi aromate. Această variantă cu carne de curcan a Salatei de Boeuf reprezintă o reinterpretare modernă și mai sănătoasă a rețetei tradiționale. Carnea de curcan, cunoscută pentru conținutul său redus de grăsimi și valoare […]
Crap cu ciuperci si orez
PrinteazaCrap cu ciuperci si orez din: crap, ciuperci, rosii, ulei, ceapa, orez, vin alb, marar, patrunjel, telina.
Ingrediente:
- 1 kg crap
- 500 g ciuperci proaspete
- 2 rosii
- 100 ml ulei
- 1 ceapa
- 1 cescuta orez
- 200 ml vin alb sec
- 1 leg marar
- 1 leg patrunjel
- cateva cozi de telina
Mod de preparare:
Crap cu ciuperci si orez: Ceapa şi ciupercile se curăţă, se spală, se taie julien şi se călesc în ulei.
Orezul şe alege, se spală în mai multe ape şi se fierbe. Peştele se curăţă şi se spală bine apoi se umple cu ceapa, ciupercile, orezul, verdeaţa tocâtă mărunt, toate’ amestecate foarte bine.
Se leagă peştele de jur-împrejur cu cozile de ţelină şi se pune într-o tavă turnând peste el uleiul în care au fost călite ciupercile şi ceapa.
Roşiile se spală, se curăţă de cotoare şi se taie în felii subţiri care se pun în tava cu peştele. Se introduce tava la cuptor şi se lasă, la foc potrivit, cam o jumătate de oră.
Când e aproape gata, se toarnă şi vinul.
Pofta buna!
Salată de Boeuf Răcoritoare cu Carne de Curcan