Crap la cuptor in sos de smantana din: crap, fileuri de ansoa, ulei de masline, bacon, sare, piper, smantana, ceapa, ardei, lamaie, capere, masline. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 6 fileuri de anșoa 50 ml ulei de măsline 100 g bacon sare piper 200 ml smântână pentru gătit 2 cepe 1 ardei roșu […]
Crap cu orez si rosii
PrinteazaCrap cu orez si rosii din: crap, orez, ceapa, ardei, rosii, ulei, vin, margarina, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 crap mare
- 1 cană de orez
- 1 ceapă
- 5 ardei
- 10 roşii
- ulei
- 1 pahar de vin
- 100 g margarină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine, se spală, se porţionează, se sărează şi se presară cu piper.
Se unge cu ulei, se aşază într-o tavă şi se lasă la cuptor 15 minute.
Când este aproape gata, se stropeşte cu vin şi se mai laşă la cuptor până se rumeneşte.
Ardeiul şi ceapa se curăţă, se spală, se taie felii şi se înăbuşă în ulei cu apă.
Când s-au înmuiat, se adaugă orezul, 2 căni de apă şi se lasă la fiert.
Când se umflă orezul, se adaugă roşiile tăiate felii, margarină şi piper.
Vasul cu orez se dă la cuptor şi se lasă să scadă.
Se serveşte peştele cu garnitura de orez.
Pofta buna!
Plachie de crap la cuptor – usor si simplu de preparat
Plachie de crap la cuptor din: peste proaspat fara cap, usturoi, ardei, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel verde tocat. PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, […]