Crap in sos iute
PrinteazaCrap in sos iute din: crap, ardei iuti, ceapa verde, usturoi, patrunjel, lamai, ghimbir, vin.
- 2 bucăţi crap
- 3 ardei iuţi
- 1 legătură ceapă verde
- 5 căţei de usturoi
- pătrunjel
- 2 lămâi
- 1 cm rădăcină ghimbir
- 3-4 linguri vin alb
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Se dă peştele cu un praf de sare, se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi vin. Se pune fiecare bucată în foaie de pergament, se strânge bine la capete şi se dă la cuptor pentru 15 minute.
Se curăţă ardeii iuţi şi se taie mărunt. Usturoiul şi ceapa se feliază cât mai fin, iar ghimbirul se decojeşte şi se dă pe răzătoare.
Se amestecă toate ingredientele, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se potriveşte salsa după gust de sare, piper şi lămâie.
Pofta buna!