Cremă de brânzeturi proaspete
PrinteazaO reteta de crema de branzeturi proaspete din: branza de capra, ricotta de oaie, crema de branza, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 150 g branza proaspata de capra
- 100 g ricotta de oaie
- 100 g branza tartinabila (sau crema de branza)
- 1 lingura ierburi aromatice (cimbru, busuioc, civeta, rozmarin)
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- sare si piper negru
Mod de preparare:
Pasează ricotta prin sită pentru a îndepărta cocoloaşele pe care le prezintă în mod natural şi pune-o într-un castron. Adaugă celelalte tipuri de brânză şi amestecă-le.
Pune ierburile aromatice tocate foarte mărunt şi omogenizează cu o lingură de lemn; toarnă uleiul în fir subţire, adaugă un praf de sare, piper negru râşnit proaspăt şi amestecă foarte bine compoziţia. Las-o să se odihnească o oră în frigider, ca să se întrepătrundă bine aromele.
Serveşte crema aşezată pe bucăţi de legume proaspete sau întinsă pe pâine proaspătă ori prăjită. Pentru a obţine un efect decorativ mai mare, poţi folosi un poş cu ajutorul căruia să formezi mici grămăjoare dantelate.
Cremă de brânzeturi proaspete
Pofta buna!