Prajitura cu suc de portocale si crema de branza din: oua, cacao, faina, zahar, ulei, praf de copt, otet, branza de vaci, stafide, esenta de lamaie, coaja de lamaie, unt, zahar, budinca de vanilie, suc de portocale. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 2 linguri de cacao 4 linguri de făină 6 linguri de zahăr 1 […]
Crema de branza cu dulceata de morcovi
PrinteazaCrema de branza cu dulceata de morcovi din: branza, mascarpone, vanilie, lamaie, zahar, morcovi, ghimbir.
- 500 g brânză dulce
- 250 g mascarpone
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- puţină zeamă de lămâie
- zahăr pudră după gust
Pentru dulceaţa de morcov:
- 500 g morcovi noi curăţaţi
- 200 g zahăr
- coaja de la 1 portocală
- 50 ml suc de portocală
- 2 cm rădăcină de ghimbir
Mod de preparare:
Tai rondele 400 g morcovi şi îi pui la fiert într-o oală mică, în apă cât să-i acopere.
Scurgi apa şi faci piure din morcovi, cu un blender vertical.
Fierbi la foc mic, în wok, piureul de morcovi, zahărul, ghimbirul, coaja şi zeama de portocală, până când se leagă dulceaţa.
Mixezi mascarpone cu brânza dulce, zahărul pudră, zeama de lămâie şi esenţa de vanilie.
Pui în straturi, în pahare, la rece, crema si dulceaţa.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu suc de portocale si crema de branza
Pofta buna!