Cremsnit cu piersici si zmeura
PrinteazaCremsnit cu piersici si zmeura din: aluat de foitaj, lapte, fulgi de migdale, frisca, zahar pudra, alcool de piersici, pierisici, zmeura, zahar pudra.
- 350 g aluat de foitaj
- 30 ml lapte
- 2 linguri fulgi de migdale
- 200 ml frisca lichida
- 4 linguri zahar pudra
- 2 linguri alcool de piersici
- 2 piersici mari, coapte, taiate felii subtiri sau 1 conserva de 400 g piersici in sirop, scurse de lichida
pentru piureul de zmeura:
- 100 g zmeura
- 4 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Pe o suprafaţă presărată cu făină, întinde aluatul într-o foaie. Cu ajutorul cuţitului bine ascuţit taie trei dreptunghiuri de 10×24 cm. Inţeapă din loc în loc şi crestează marginile cu lama cuţitului; aşază pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt, unge cu lapte şi dă la rece 30 min.
Incinge cuptorul la semnul 6/200 C şi dă fiecare foaie la cuptor 10 min. Unge din nou cu lapte, presară fulgii de migdale şi dă din nou la cuptor 5 min. Presează uşor foile şi lasă-le să se răcească complet. Bate frişca spumă cu zahărul pudră şi adaugă alcoolul. Pentru piure, zdrobeşte fructele cu zahărul pudră până obţii o pastă şi apoi trece-le prin sită.
Presară foile cu zahărul pudră râmat. Aşază o foaie pe platoul de servit şi unge cu jumătate din frişca şi piersici. Stropeşte cu siropul de zmeură şi apoi repetă procedeul cu ingredientele rămase. Ultimul strat este de foitaj.
Cremsnit cu piersici si zmeura
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta 🙁