Cremsnit cu piersici si zmeura

Printeaza

Cremsnit cu piersici si zmeura din: aluat de foitaj, lapte, fulgi de migdale, frisca, zahar pudra, alcool de piersici, pierisici, zmeura, zahar pudra.

Ingrediente:Cremsnit_cu_piersici_si_zmeura

  • 350 g aluat de foitaj
  • 30 ml lapte
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri alcool de piersici
  • 2 piersici mari, coapte, taiate felii subtiri sau 1 conserva de 400 g piersici in sirop, scurse de lichida

pentru piureul de zmeura:

  • 100 g zmeura
  • 4 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pe o suprafaţă presărată cu făină, întinde aluatul într-o foaie. Cu ajutorul cuţitului bine ascuţit taie trei dreptunghiuri de 10×24 cm. Inţeapă din loc în loc şi crestează marginile cu lama cuţitului; aşază pe tava de copt tapetată cu hârtie de copt, unge cu lapte şi dă la rece 30 min.

Incinge cuptorul la semnul 6/200 C şi dă fiecare foaie la cuptor 10 min. Unge din nou cu lapte, presară fulgii de migdale şi dă din nou la cuptor 5 min. Presează uşor foile şi lasă-le să se răcească complet. Bate frişca spumă cu zahărul pudră şi adaugă alcoolul. Pentru piure, zdrobeşte fructele cu zahărul pudră până obţii o pastă şi apoi trece-le prin sită.

Presară foile cu zahărul pudră râmat. Aşază o foaie pe platoul de servit şi unge cu jumătate din frişca şi piersici. Stropeşte cu siropul de zmeură şi apoi repetă procedeul cu ingredientele rămase. Ultimul strat este de foitaj.

Cremsnit cu piersici si zmeura

Cremsnit_cu_piersici_si_zmeura

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.