Creveti cu sos pesto si taitei
PrinteazaCreveti cu sos pesto si taitei din: taitei, busuioc, coriandru, arahide, ardei iute, limeta, ulei de susan, ulei de masline, creveti.
- 300gr taitei
- 1 legatura busuioc
- 1 legatura coriandru
- 75 gr arahide
- 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat
- 1 limeta
- 2 linguri ulei de susan
- 2 linguri ulei de masline
- 400gr creveti, decorticati
Mod de preparare:
Puneti taieteii intr-un bol mare, apoi turnati peste ei suficienta apa clocotita pentru a-i acoperi in intregime. Lasa-i deoparte si asteapta pana cand capata o textura al dente.
Intre timp, pune in robotul de bucatarie busuiocul, coriandrul, arahidele, ardeiul iute, coaja rasa si zeama de limeta, uleiul de susan, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri de apa si un praf de sare si paseaza-le pana cand obtii sosul pesto.
Incinge uleiul ramas intr-o tigaie mare nonaderenta si prajeste rapid, la foc mare, crevetii, timp de 3-4 minute, apoi adauga sosul pesto. Scurge taieteii si adauga-i in tigaie, asezoneaza mancarea cu piper negru si amesteca totul bine, pentru ca taieteii sa fie acoperiti uniform cu sos.
Transfera mancarea in boluri, stoarce deasupra putina zeama de limeta si presara coriandru.
Creveti cu sos pesto si taitei
Pofta buna!