Creveti la gratar cu sos de unt
PrinteazaCreveti la gratar cu sos de unt din: creveti, usturoi, coriandru, ardei iute, zeama de limeta, limeta, unt.
Ingrediente:
- 1 kg de creveti mari, nedecorticati
Ingrediente sos de unt:
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura de coriandru, tocat
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
- zeama de la 1 limeta, plus sferturi pentru servit
- 200g de unt moale
Mod de preparare:
Pentru a aromatiza untul, pune usturoiul, coriandrul, ardeiul iute si zeama de limeta intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana sunt tocate, dar nu devin o pasta.
Ia 1 lingura din acest mix, pune-o peste creveti si da-i la frigider.
Adauga untul, sare si piper in robotul de bucatarie si amesteca din nou toate ingredientele, pana obtii o pasta omogena.
Transfer-o pe o folie alimentara, ruleaz-o sub forma unui carnat si pune-o in congelator sa se intareasca.
Incinge gratarul, gateste crevetii 3-4 minute pe fiecare parte.
Asaza-i pe un platou si, cand sunt inca fierbinti, topeste deasupra lor felii subtiri de unt, insumand aproximativ jumatate din cantitatea preparata.
Topeste restul de unt si serveste-l langa creveti, ca un sos, impreuna cu sferturi de limeta.
Creveti la gratar cu sos de unt
Pofta buna!