Creveti la borcan

Creveti la borcan

Aceasta reteta reprezinta un mod excelent de a pastra cateva zile o cantitate mai mare de creveti. Crevetitii se soteaza in mult unt usor condimentat (de obicei cu branza mace, nucsoara si boia de ardei iute cayenne). Cand sunt gata, se puun in mici vase din ceramice si se acopera ecu un strat subtire de […]

Creveti betivi

Creveti betivi

In bucataria din estul Chinei felurile de mancare denumite betive sunt cele fierte in alcool, adica in shao-xing sau in vin de orez. In reteta obisnuita, crevetii mari se marineaza in vin si apoi se fierb la abur. Separat se prepara o supa in care se pun condimente iuti, acre si dulci, printre care ghimbir […]

Cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice

Cuscus cu creveti si ierburi aromatice din: cuscus, dovlecel, morcov, telina, vanata, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, usturoi, cimbru, sare, piper, creveti, lamaie si ierburi aromatice. Ingrediente: 150 g cuscus 1 dovlecel 1 morcov 1 tija de telina 1/2 vanata 1 ceapa mica 4 linguri ulei de masline extravirgin 200 ml […]

Creveţi in stil thailandez

Creveţi in stil thailandez

O reteta delicioasa de creveti in stil thailandez cu: creveti, iarba de linon, chili rosu, ulei de masline, sos thailandez, usturoi, ghimbir, chimion. Ingrediente: 600g de creveţi gigant 4 bucheţele iarbă de limon, măcinată Ingrediente marinada: 1 chili roşu, mare, curăţat de seminţe şi tăiat fin 1 lingură ulei de măsline 2 linguriţe sos thailandez […]

Salata de creveti cu castraveti si busuioc

Reteta zilei: Salata de creveti cu castraveti si busuioc

Salata de creveti cu castraveti si busuioc din: castravete, creveti, busuioc, nectar de agave, suc de lamaie, sos de peste, sos de chili, sare. Ingrediente:  1 castravete lung 500gr creveți fierti, decorticati 1/2 cana busuioc tocat Ingrediente dressing: 1 lingura nectar de agave 2 linguri suc de lămâie 2 lingurite sos de pește 2 lingurite […]

Creveti sweet and sour

O reteta delicioasa de creveti sweet and sour din: creveti, ghimbir, orez basmati, smantana, ananas, miere, vin alb, busuioc, ceapa, limette, ulei de masline si sofran. Ingrediente: 120 g creveti decorticati 3 g ghimbir 70 g orez basmati 80 ml smantana lichida 100 g ananas din conserva 50 ml miere 20 ml vin alb 10 […]

Salată catalană de creveţi

O reteta delicioasa de salata catalana de creveti din: rosii, cozi de creveti, ridichi, ceapa verde, busuioc, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg roşii micuţe 1 kg cozi de creveţi 24 ridichi 6 fire de ceapă verde 2 tije de ţelină 1 legătură de busuioc 4 linguri ulei […]

Creveţi cu porumb

Creveţi cu porumb

O reteta de creveti cu porumb din: creveti, dovleac, varza, cartofi, porumb, apa, ceapa, smantana, boia dulce, chimen, tabasco, boia si sare. Ingrediente: 450 g creveţi cu carapace 675 g dovleac 450 g varză 450 g cartofi 4 ştiuleţi de porumb 1 l apă 1 ceapă 240 ml smântână foarte grasă (60% grăsime) 3 linguri […]

Creveţi crocanţi cu maioneză de wasabi şi sos dulce de chili

Creveţi crocanţi cu maioneză de wasabi şi sos dulce de chili

O reteta delicioasa de Creveţi crocanţi cu maioneză de wasabi şi sos dulce de chili din: ou, faina de cartofi, ulei de arahide, pudra de wasabi, maioneza, zahar tos, ardei rosu, sos dulce de chili si suc de lamaie verde. Ingrediente: 1 ou 100g făină de cartofi 24 creveţi mari, decorticaţi şi fără cozi 700ml […]

Creveti cu sos de unt si usturoi

Creveti cu usturoi si pastai

O reteta delicioasa de creveti cu usturoi din: creveti decorticati, pastai de fasole verde, ulei vegetal si usturoi. Ingrediente: creveţi decorticaţi păstăi de fasole verde ulei vegetal usturoi   Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul zdrobit şi păstăile de fasole verde. Se călesc ingredientele astfel încât să îşi lase aroma […]

Cum se prepara Dim Sum cu porc si creveti

Cum se prepara Dim Sum cu porc si creveti (video)

O reteta video despre cum se prepara Dim Sum cu porc si creveti: Ingrediente: Pentru umplutura: 125g carne tocata de porc 125g creveti cruzi, decorticati, curatati si tocati 1 ceapa verde, tocata 1 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingura sos de soia light 1 lingura vin de orez Shaoxing 1 lingurita ulei de susan 2 […]

Creveţi crocanţi

Creveţi crocanţi

O reteta delicioasa de creveti crocanti din: cozi de creveti, faina alba, faina de orez, oua, panko si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 32 cozi de creveţi (proaspete) 100 g făină albă 50 g faină de orez 3 ouă 200 g panko (pesmet japonez) sau alt pesmet cu granulaţie mare ulei de floarea-soărelui (pentru prăjit) […]

Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant

Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant

O reteta delicioasa de Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant din: creveti, taitei de orez, ulei de floarea soarelui, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 cozi de creveţi mari, proaspeţi 150 g tăieţei de orez ulei de floarea-soarelui pentru prăjit sare pentru sos: 4 […]

Creveţi in crustă crocantă cu andive şi portocală

Creveti in crusta crocanta cu andive si portocala din: creveti, faina, faina de grau integral, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui, apa minerala, andive, portocala, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 creveţi mari 100 g faină albă 20 g faină de grâu integral 2 linguri seminţe de dovleac (miez) ulei […]

Creveţi cu pastă de usturoi

Creveţi cu pastă de usturoi

O reteta delicioasa de creveti cu pasta de usturoi din: pudra de chili, coaja de portocala, creveti, usturoi, ardei iute, frunze de dafin, patrunjel, ulei de masline, otet de vin xeres, oregano si busuioc. Ingrediente: 2 linguriţe de pudră de chili 1/2 linguriţă de coajă de portocală rasă şi uscată 1 kg de creveţi mari, […]

Creveti cu castraveti murati

Creveti cu castraveti murati

Fierbe 1/4 cană de oţet de orez, 1/4 cană de nectar de agave şi 1/4 linguriţă de fulgi de ardei roşu. Adaugă 230 g de creveţi decorticaţi şi fierbe-i înăbuşit până se pătrund, apro­ximativ 3 minute. Pune 1 cană de ceapă roşie feliată şi 230 g de cas­traveţi, tăiaţi pe jumă­tate şi feliaţi. Serveşte mâncarea […]

Creveti in crusta cu sos chili

Creveţi în crustă de tăieţei de orez

O reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel, morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 16 creveţi 50 g tăieţei de […]

Creveţi crocanţi

Creveti crocanti cu nuca de cocos

Incinge cuptorul la 6/200C. Amesteca 200 g creveti cruzi, curatati, cu 1 lingura sos de chilli. Amesteca 50 g fulgi de cocos si 25 g pesmet alb cu zeama de la 1 lamaie; asezoneaza. Infige cate 2 creveti pe fiecare frigaruie, trece prin pesmet si pune apoi frigaruile pe o tava unsa cu ulei. Coace […]

Creveti la gratar cu lamaie

O reteta de creveti la gratar din: creveti, ulei vegetal, ceapa verde, zeama de lamaie, patrunjel, busuioc, mustar uscat si sare.   Creveti la gratar cu sos Creveti marinati la gratar Creveti la gratar cu salata de quinoa     Ingrediente: 1 kg – creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei vegetal […]

Creveti la gratar cu usturoi

Creveti la gratar cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei de masline 6 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt jumatate de lingurita de sare jumatete de lingurita de piper proaspat macinat […]

Creveţi la grătar

Creveţi la grătar

O reteta de creveti la gratar din: maioneza, mustar, capere, ceapa verde, sare, piper, usturoi, creveti si ulei de masline. Ingrediente: 100 g maioneză 2 linguri muştar 1 lingură capere 1 lingură rondele de ceapă verde sare piper 1 căţel de usturoi 16 crevete cu tot cu carapace 2 linguri ulei de măsline   Mod […]

Creveţi cu şofran şi vin alb

Creveţi cu şofran şi vin alb

O reteta de creveti cu sofran si vin alb din: cozi de creveti, unt, vin alb, sofran, frunze de civeta sau ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g cozi de creveţi 40 g unt 1 pahar vin alb 2 linguriţe şofran 1/2 legătură civetă sau frunze de ceapă verde sare şi piper   Mod […]

Cocktail de creveti

Cocktail de creveţi in stil mexican

O reteta simpla de Cocktail de creveţi în stil mexican din: creveti decorticati, ulei de masline, rosii, avocado, lamai verzi, ardei iute, leustean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g de creveţi decorticaţi 50 ml de ulei de măsline 8 roşii 1 avocado 4 lămâi verzi 1-2 ardei iuţi 1 legătură de leuştean 2 linguri […]

Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămaie

Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămaie

Risotto cu creveti amrinati, aromati cu lamaie din: orez, creveti, unt, ulei de masline, supa concentrata de legume, ceapa, zeama de lamaie, civeta, ierburi aromatice, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 320 g orez 12 creveţi de mărime medie 20 g unt 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1 supă concentrată de legume (sau de […]

Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

O reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare […]

Creveti cu orez

Creveţi cu orez şi legume

O reteta de creveti cu orez si legume din: creveti decorticati, orez cu bobul lung, supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600g creveţi decorţicaţi 250 g orez cu bobul lung 700 ml supă de legume 100 ml ulei de măsline 2 cepe 1 morcov […]

Sendvis de foie gras si mere

Sendvis cu crema de branza şi creveti

O reteta simpla de Sendvis cu cremaa de branza şi creveti din: bagheta, oua, cascaval, branza de vaci, ceapa verde, marar, creveti, ulei de masline, zeama de lamaie si sare de mare.   Ingrediente: 1 baghetă 2 ouă 1 lingură de caşcaval 200 g brânză de vaci 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de […]

Biban de mare şi creveţi cu legume

Biban de mare si creveti cu legume din: fasole verde, cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasolică verde 200 g cartofi 8 creveţi mari decojiţi 500 g fileuri de biban de mare 1 lămâie 1 legătură de […]

Creveţi cu legume pane

Creveţi cu legume pane

O reteta de creveti cu legume pane din: creveti, ulei de masline extravirgin, cimbru, patrunjel, usturoi, ardei iute, sare, piper alb, sparanghel, morcovi, ulei de floarea soarelui, faina alba, amidon, drojdie si sare. Ingrediente: 16 creveţi medii-mari 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură cimbru şi pătrunjel 2 căţei de usturoi 1 ardei iute […]

Creveti betivi

Creveţi mari cu sos de miere

O reteta de creveti mari cu sos de miere din: creveti, lamaie, ulei de masline extravirgin, miere de salcam, ari iute, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 12 creveţi mari 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri miere de salcâm 1 ardei iute verde 1/2 legătură pătrunjel tocat 2 fire de ceapă verde […]

Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

O reteta de creveti marinati cu portocale si salata crocanta din: creveti, portocale, fenicul, morcovi, ulei de masline, lamaie, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 16 creveţi medii 2 portocale 1 fenicul 2 morcovi 3 linguri ulei de măsline 1 lămâie busuioc sare şi piper   Mod de preparare: Stoarce o portocală şi lămâia. Pune câte […]

Creveti cu sos de ghimbir

Creveti cu gnocchi

O reteta delicioasa de creveti cu gnocchi din: creveti black tiger, gnocchi, coaja de lamaie, ghimbir, ulei de masline, supa calda, rosii cherry, frunze de menta, busuioc, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 creveti Black Tiger (16-20 bucati/kg) 180 gnocchi 20 g coaja de lamaie 10 g ghimbir 15 ml ulei de masline 1/2 polonic […]