Sendvis de foie gras si mere

Sendvis cu crema de branza şi creveti

O reteta simpla de Sendvis cu cremaa de branza şi creveti din: bagheta, oua, cascaval, branza de vaci, ceapa verde, marar, creveti, ulei de masline, zeama de lamaie si sare de mare.   Ingrediente: 1 baghetă 2 ouă 1 lingură de caşcaval 200 g brânză de vaci 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de […]

Biban de mare şi creveţi cu legume

Biban de mare si creveti cu legume din: fasole verde, cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasolică verde 200 g cartofi 8 creveţi mari decojiţi 500 g fileuri de biban de mare 1 lămâie 1 legătură de […]

Creveţi cu legume pane

O reteta de creveti cu legume pane din: creveti, ulei de masline extravirgin, cimbru, patrunjel, usturoi, ardei iute, sare, piper alb, sparanghel, morcovi, ulei de floarea soarelui, faina alba, amidon, drojdie si sare. Ingrediente: 16 creveţi medii-mari 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură cimbru şi pătrunjel 2 căţei de usturoi 1 ardei iute […]

Creveti betivi

Creveţi mari cu sos de miere

O reteta de creveti mari cu sos de miere din: creveti, lamaie, ulei de masline extravirgin, miere de salcam, ari iute, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 12 creveţi mari 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri miere de salcâm 1 ardei iute verde 1/2 legătură pătrunjel tocat 2 fire de ceapă verde […]

Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

O reteta de creveti marinati cu portocale si salata crocanta din: creveti, portocale, fenicul, morcovi, ulei de masline, lamaie, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 16 creveţi medii 2 portocale 1 fenicul 2 morcovi 3 linguri ulei de măsline 1 lămâie busuioc sare şi piper   Mod de preparare: Stoarce o portocală şi lămâia. Pune câte […]

Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine

Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine din: sparanghel verde, supa de pasare, fulgi de migdale, smantana, sare, piper, sos, unt, carne de crab.   Ingrediente: 500 g sparanghel verde 380 ml supă de pasăre 1 linguriţă fulgi de migdale 125 ml smântână sare piper 1 linguriţă sos Worcester eventual tabasco 2 linguri unt […]

Creveti cu sos de ghimbir

Creveti cu gnocchi

O reteta delicioasa de creveti cu gnocchi din: creveti black tiger, gnocchi, coaja de lamaie, ghimbir, ulei de masline, supa calda, rosii cherry, frunze de menta, busuioc, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 creveti Black Tiger (16-20 bucati/kg) 180 gnocchi 20 g coaja de lamaie 10 g ghimbir 15 ml ulei de masline 1/2 polonic […]

Fajita de creveţi cu salsa de roşii

Fajita de creveţi cu salsa de roşii

O reteta delicioasa de fajita de creveti cu salsa de rosii din: ulei de floarea soarelui, ardei iute, seminte de cumin, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecei, foi de tortilla, stiuleti de porumb, corinadru, sare, piper, iaurt degresat, rosii, ceapa, coriandru, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 1-2 ardei iuţi […]

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

Reteta zilei: Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto, sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra, condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb.   Ingrediente: 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg) 200 g piept de pui 100 g broccoli 30 […]

Creveti la gratar cu sos de fenicul si mere

Creveti la gratar cu sos de fenicul si mere

Creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu, ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie, suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva fire de chives proaspete. Ingrediente: 600 g creveţi cruzi, fără cap 1 lingură ulei de măsline sare şi piper negru pentru […]

Creveti inabusiti

Creveti

Creveti din: creveti, ardei iute, lamai, suc de lamaie, zeama de portocala, usturoi, ceapa, otet, frunze de dafin, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 kg creveţi proaspeţi 6 ardei iuţi 2 lămâi mari 1 pahar suc de lămâie zeama de la 0   portocală 7 căţei usturoi 1 ceapă mare 4 linguri oţet 2 frunze dafin 1 […]

Creveti inabusiti

Creveti inabusiti

O reteta simpla de creveti inabusiti din: creveti, carne grasa de porc, castane, ulei de arahide, oua, sare, bicarbonat, faina, vin, ghimbir si piper. Ingrediente: 500 g creveţi 100 g carne grasă de porc 200 g castane comestibile 9 linguri ulei de arahide 2 ouă 1 linguriţă sare 1 linguriţă rasă bicarbonat 2 linguri faină […]

Creveti prajiti

Creveti prajiti din: creveti, faina, lapte, ou, ulei de masline, sare, piper, curry si ulei. Ingrediente: 500 g creveţi 1 cană faină 1 cană lapte 1 ou 1 lingură ulei de măsline sare, piper şi curry, după gust ulei Mod de preparare: Creveti prajiti: Creveţii se curăţă şi se spală bine. Intr-o salatieră se pun […]

Creveti in sos tomat

Creveti in sos tomat din: creveti, feta, ulei de masline, tomate, ceapa, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 kg creveţi 300 g feta 2 ceşti ulei de măsline 1 cutie mare tomate decojite 1 ceapă tocată fin 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt măghiran sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Creveti in […]

Salata de creveti cu oua

Causa de crevete

O reteta delicioasa de causa de crevete din: cartofi, crevete, sfecla, avocado, ou, maioneza, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g cartofi fierţi 150 g crevete o jumătate de sfeclă fiartă (mică) o jumătate de avocado tăiat felii un ou fiert 3 linguri de maioneză o jumătate de lămâie sare şi piper după gust   […]

Curry de crevete si cocos

Curry de creveti decorticati cu ceapa, ghimbir, usturoi, ulei de floarea soarelui, turmeric, coriandru, rosii, lapte de cocos, ardei iute, ardei gras, suc de lamaie, coriandru si chutney de mango. Ingrediente: 2 cepe, feliate 1 rădăcină de ghimbir de mărimea degetului mare, dată pe râzătoare 4 căţei de usturoi, striviţi 2 linguri ule de floarea-soarelui […]

Salata de crevete si legume

Salata de crevete si legume din: creveti decorticati, broccoli, ceapa, pastarnac, morcovi, ghimbir, ardei iute, sos de soia, ulei, piper, sare si oregano. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 400 g broccoli o ceapă albă o rădăcină de păstârnac doi morcovi un pachet de legume pentru wok ghimbir ras un ardei iute 3 linguri de sos […]

Crevete in sos alb

Crevete in sos alb din: crevete, pesmet, faina, oua, smantana, marar, usturoi, boia, lamaie, ulei, sare, piper, cartofi, unt, patrunjel. Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă 300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu boia dulce o lămîie ulei de floarea-soarelui sare […]

Creveti in doua culori cu legume

Creveti in doua culori cu legume din: creveti, albus, amidon, legume, zahar, ghimbir, sos de soia, ceapa, vin de orez, ulei. Ingrediente: 500 g creveţi un albuş o lingură de amidon 400 g legume congelate o linguriţă zahăr brun o lin­guriţă ghimbir tocat o linguriţă sos de soia iute (opţional) un fir de ceapă verde […]

Cozi de creveti cu flan de sparanghel

Cozi de creveti cu flan de sparanghel din: sparanghel, ulei, creveti, unt, salatina novela, sare, piper. Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti black tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper   Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă consiistenţa dorită, […]

Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

Creveti mari pe pat de spanac

 Creveti mari pe pat de spanac din: creveti, spanac, pasta filo, sos thai, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 3 creveti mari 150 g spanac 50 g pasta filo 30 g sos thai ulei extravirgin de masline sare piper   Mod de preparare: Creveţii se înfăşoară în pasta filo (foaie de aluat), iar după aceea […]

Creveti in foitaj – Goong hom sabai

Creveti in foitaj – Goong hom sabai din: creveti, sos de soia, zahar, piper alb, aluat, ou, ulei. Ingrediente: 8 creveţi decorticaţi o lingură de sos de soia o lin­guriţă de zahăr piper alb măcinat 8 foi de aluat pentru rulouri un gălbenuş 500 ml ulei pentru pastă: 6 creveţi piper alb măcinat zahăr sos […]

Supa de creveti black tiger

Supa iute-acrisoara de creveti

Supa iute-acrisoara de creveti din: apa sau supa de pui, creveti, usturoi, ceapa, frunze de lamai, galangal, sos de peste, iarba de lamaie, ardei iuti, suc de lamaie, chilli, coriandru. Ingrediente: 750 ml apă sau supă de pui 250 g creveţi decorticaţi 2 căţei usturoi tăiaţi mărunt 2 cepe 5 frunze de lămâi verde 3 […]

Creveti cu legume picante

Creveti cu legume picante

Creveti cu legume picante din: creveti, taitei de orez, legume, praz, rosii, ardei gras, ardei capia, ardei iute, ghimbir, usturoi, otet de orez, sare, piper, ulei, marar, sos de soia. Ingrediente: 400 g creveţi decorticaţi 250 g tăiţei de orez un pachet de legume pentru wok un fir de praz 5 roşii un ardei gras […]

Curry de creveti

Crevete pane cu sos iute

Crevete pane cu sos iute din: creveti, smantana, sos iute, oua, faina, lapte, bicarbonat, muguri de soia, sare, piper, oregano, lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 350 g crevete decorticate 300 ml smântână o linguriţă de sos iute două ouă 3 linguri de făină 50 ml lapte dulce un praf de bicarbonat 50 g muguri de […]

Frigarui de creveti cu ananas

Frigaruie de creveti

Frigaruie de creveti din: creveti, otet de sherry, maioneza, miere, sare, piper, salata verde, nuca, ulei de nuci, sfecla rosie, mere, lamaie. Ingrediente: 4 frigărui de creveţi congelaţi 3 linguri oţet de sherry 3 linguri maioneză 1 -2 linguri miere sare piper 100 g sala­tă verde 50 g miez de nucă 4 linguri ulei de […]

Aperitiv cu creveti

Aperitiv cu creveti

Aperitiv cu creveti din: creveti, mazare, morcovi, telina, patrunjel, marar, gelatina, piper, sare. Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel gelatină boabe de piper sare   Mod de preparare: Fierbe creveţii congelaţi nu mai mult de 10 […]

Creveţi cu sos de capere

Creveţi cu sos de capere

Creveţi cu sos de capere din: creveti, orez, vin, smantana, usturoi, ghimbir, unt, capere, ceapa, curry, sare, piper, nucsoara, ulei de masline, patrunjel.   Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 250 g orez 200 ml vin alb demisec 250 ml smântână 4 căţei de usturoi ghimbir ras 75 g unt o lingură de capere murate o […]

Salata de creveti cu paste fainoase

Salata de creveti cu paste fainoase din: paste, creveti, ceapa, ciuperci, castraveti, usturoi, salata, maioneza, rosii, marar, capere, sare, piper, sos. Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr. castraveti verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde 200 gr. maioneza 3 rosii […]

Surprise – Shrimps – Creveti

Surprise – Shrimps – Creveti Ingrediente: 10 buc.creveti de marime medie 10 felii subtiri de piept de curcan afumat 2 portocale 50 ml de sirop de grenadine 30 g seminte scobar 1 lingura de miere de albine 50g  smantana dulce 1 pahar de vin rosu demi-sec 30 g de migdale macinate 30 g de unt […]

Creveti cu ficat de gasca

Creveti cu ficat de gasca

Creveti cu ficat de gasca Ingrediente: 1 ficat de gâscă fasole puţină zeamă de peşte ulei de măsline usturoi dovlecel creveţi unt 1roşie   Mod de preparare: Punem ulei de măsline în tigaie, apoi adăugăm ficatul la prăjit. Punem creveţi şi un fir de rozmarin, sare şi piper ficatul se rumeneşte, iar creveţii se înroşesc. […]

Cum se prepara Shrimp Creole (video)

Cum se prepara Shrimp Creole: un preparat tradițional din bucătăria cajun și creolă a Louisiana, cunoscut pentru aromele sale bogate și condimentate. Este perfect pentru o cină savuroasă, servit de obicei cu orez alb. Iată cum poți pregăti acest delicios fel de mâncare acasă. Ingrediente Pentru sosul Creole: 500 g creveți mari, curățați și decojiți […]