Crostini cu sparanghel si oua posate

Printeaza

Crostini cu sparanghel si oua posate din: nasturel (sau macris), ulei de masline, sparanghel verde, oua, otet alb, bacon, paine, usturoi, fulgi de chili.

 

Ingrediente:

  • 2 maini de nasturel (sau macris)
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 300 g sparanghel verde
  • 4 oua
  • 50 ml otet alb
  • 4 felii de bacon
  • 4 felii de paine
  • 1 catel de usturoi
  • fulgi de chili

Mod de preparare:

Toca marunt jumatate din frunzele de masturel, pune-le intr-un castron si toarna deasupra uleiul, adauga un praf de sare si piper proaspat macinat.

Aseaza tulpinile fragede de sparanghel pe o folie de aluminiu, toarna ulei pe ele si inpacheteaza folia. Da-le 20 de minute la cuptorul incins.

Pune apa la fiert intr-o cratita si toarna otetul. Sparge ouale separat, in cate un castron, si adaugandu-le pe rand in apa infierbantata.

Cu o lingura, strange albusul, care se coaguleaza repede, in jurul galbenusului. Fierbe-le cate 3-4 minute. Frige baconul pe grill pana cand devine crocant. Rumeneste feliile de paine pe grill si freaca-le cu usturoi.

Pune pe ficare felie de paine sparanghel, ou posat, bacon crocant si salata de nasturel. Presara fulgi de chili si serveste crostini alaturi de frunzele de nasturel ramase.

Crostini cu sparanghel si oua posate

Crustini_cu_sparanghel_si_oua_posate

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.