Crostini cu tartar de legume
PrinteazaCrostini cu tartar de legume din: morcovi, telina, sparanghel, ridichi, ceapa verde, piper, sare, sos remoulade, capere, bagheta, ulei, sfecla rosie, otet de vin, lamaie, ulei de rapita, patrunjel.
Ingrediente:
- câte 3 linguri de cubuleţe fine de morcovi
- ţelină
- sparanghel
- ridichi
- ceapă verde piper
- sare
- cca 150 g sos remoulade
- 1 roşie
- 2 linguri de capere
- 1 baghetă
- ulei pentru prăjit
- 1 sfeclă roşie mică fiartă
- 1 linguriţă de oţet de vin alb
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- 1 lingură de ulei de rapiţă
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cubuleţele de legume se piperează şi se sărează. Se adaugă sosul remoulade şi se amestecă.
Roşia se opăreşte 30 de secunde în apă clocotită, se cojeşte şi se taie în jumătate. Se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se taie cubuleţe.
Caperele se scurg, se toacă mărunt şi se adaugă la celelalte ingrediente împreuna cu roşiile. Bagheta se taie felii subţiri şi se prăjeşte pe ambele părţi în mult ulei de măsline.
Pentru sos se curăţă sfecla roşie şi se pasează. Se asezonează cu oţet, sare, piper şi cu zeamă de lămâie. Se înglobează şi uleiul de rapiţă.
Amestecul de legume se împarte pe crostini şi se stropeşte cu sosul de sfeclă roşie. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Crostini se servesc cu pătrunjel presărat pe deasupra.
Crostini cu tartar de legume
Pofta buna!