Crumble cu mere si cocos
PrinteazaCrumble cu mere si cocos din:
- 6 mere
- 1 linguriţă scorţişoară
- 75 g unt
- 2 linguri nucă de cocos
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri fulgi de ovăz
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2-3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Decojeşti merele şi le tai în felii groase, îndepărtându-le şi cotoarele. Le presari cu zahăr vanilinat şi le aşezi una lângă alta, într-un vas termorezistent uns cu o lingură de unt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10 minute.
Intre timp, amesteci într-un bol pesmetul, nuca de cocos, fulgii de ovăz, scorţişoara şi zahăr după gust. Topeşti untul rămas, într-un vas aşezat în cuptor.
Scoţi din cuptor tava şi presari unifom, peste mere, amestecul cu pesmet. Torni cu lingura unt topit peste crusta din prafuri. Introduci din nou tava în cuptor, pentru alte 10 minute. Serveşti desertul cald sau rece.
Il poţi stropi cu un sos de vanilie preparat din praf de budincă şi 700 ml lapte.
Crumble cu mere si cocos
Pofta buna!