Cruşon cu vin spumant

Printeaza

Cruşon cu vin spumant din: vin spumant, portocale, coniac, zahar cubic, gheata.

Ingrediente:

  • 1 sticlă cu vin spumant sec sau demisec
  • 1 kg portocale
  • 60 ml coniac
  • 100 g zahăr cubic
  • 2-4 linguri cu gheaţă pisată

 

 

Mod de preparare:

Cu două-trei ore înainte de servire se curăţă portocalele de coajă şi se desfac în felii.

Se pun feliile de portocală în vasul de cruşon, peste zahărul cubic şi se stropesc cu coniac.

Se lasă la rece, până la o jumătate de oră înainte de momentul servirii, se scoate, se adaugă vinul spumant şi gheaţa pisată.

Se serveşte în cupe largi, cu picior, cu pai şi linguriţă.

 

Cruşon cu vin spumant

Cruşon cu vin spumant

 

Savurati!

 

 

 

 

Cruson cu fructe de padure

Puneţi într-un castron mai mare 500g amestec de fructe: zmeură, afine, mure şi fragi sau numai unul din aceste fructe. Presăraţi fructele cu 200g zahăr praf, turnaţi peste ele 100ml lichior amaretto, amestecaţi şi lăsaţi vasul acoperit la tempera­tura camerei. După 2 ore, adăugaţi 2 litri de vin natural, aromat, foarte rece. Amestecaţi ingredi­entele şi […]

Reteta zilei: Cruşon de pepene galben

O reteta simpla si delicioasa de cruson de pepene galben din: pepene galben, zahar, rom, vin alb si sifon. Ingrediente: 1 pepene galben de 2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin alb sifon   Mod de preparare: Tai pepenele galben, spălat şi curăţat, în cuburi mici, le pui într- un castron […]

 

Vin din soc

Vin din soc din: flori de soc, apa, stafide, zahar, lamai. Ingrediente: 1 kg flori de soc 1/2 l apă 1 kg stafide 1,5 kg zahar 2 lamai drojdie       Mod de preparare: Cu ajutorul unei furculiţe se desprind de pe tije 1 kg flori de soc. Se opăresc cu 1/2 l apă fiartă, […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.