Cum se prepara Cartofi taranesti cu bacon si ceapa calita (VIDEO)
Cartofi taranesti cu bacon si ceapa calita: Cum se prepara Cartofi taranesti cu bacon si ceapa calita: Pofta buna!
Cartofi taranesti cu bacon si ceapa calita: Cum se prepara Cartofi taranesti cu bacon si ceapa calita: Pofta buna!
Dulceata de gutui cu ghimbir: Ingrediente: 1,3 kg gutui 200 g ghimbir coaja rasă de la 2 lămâi sucul de la 1 lămâie 1 baton scorţişoară 1 kg zahăr 3 pahare de ap Cum se prepara Dulceata de gutui cu ghimbir:
Esenta de vanilie facuta in casa din: batoane de vanilie, vodca. Ingrediente: 3-6 batoane de vanilie 250 ml vodcă de calitate (Absolut) o sticlă cu dop înfiletat sau care se închide ermetic Mod de preparare: – se pune alcoolul în sticlă – şe crestează pâstăile longitudinal şi se introduc în sticlă – se înfiletează […]
Burger din carne de vita: Ingrediente: 800 g carne tocată, ulei de măsline, 1 ceapă roşie, oţet din vin alb, castraveţi în oţet, 4 chifle cu susan, 4 linguriţe muştar, sos Tabasco sau sos Barbecue, 1 roşie Sos Burger: 1/2 salată iceberg, 2 linguri maioneză, 1 linguriţă sos Tabasco (sos Barbecue), 1 linguriță sos Worcester […]
Supa din rasol de vita: Ingrediente: 2 bucăţi rasol de vită 5-6 morcovi 2 rădăcini păstârnac 2 rădăcini pătrunjel 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ţelină cu frunze 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură sare boabe de piper verde, boabe de piper roşu 200 g tăiţei cu ou Cum se prepara Supa din rasol […]
Supa crema de morcovi: Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapă 1 felie rădăcină de ţelină 2 cartofi potriviţi 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper alb boabe de piper roşu chimen 2-3 linguri ulei de măsline pentru călit Pentru servire: mărar şi iaurt gras sau smântână Cum se prepara Supa crema de morcovi: Pofta buna!
Cum se prepara Plachie de crap – Plachia de crap este un preparat tradițional al bucătăriei românești, cunoscut și apreciat pentru combinația sa armonioasă de arome și texturi. Această mâncare de pește, cu influențe din bucătăria balcanică, este perfectă pentru mese festive sau ocazii speciale, dar poate fi savurată și într-o zi obișnuită, aducând o […]
Galbiori in sos de vin: Ingrediente: 300 g gălbiori 1 căpăţână de usturoi 1 pahar vin roze 2 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă sare 2 linguriţe piper alb 1 linguriţă oţet balsamic frunze de pătrunjel Cum se prepara Galbiori in sos de vin: Pofta buna!
Saramura de crap: Ingrediente: 1 kg crap curăţat şi eviscerat 3 ardei capia 300 g roşii cherry cimbru 5-6 căţei de usturoi 5-6 linguriţe sare boabe de piper roşu 2 ardei iuţi frunze de pătrunjel frunze de dafin Cum se prepara Saramura de crap: Pofta buna!
Cum se prepara Supa crema de conopida cu chimen – este o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru cei care doresc o masă ușoară, dar plină de savoare. Conopida, bogată în vitamine și minerale, se combină excelent cu aroma distinctă a chimenului, oferind un preparat cremos și reconfortant, ideal pentru prânz sau cină. Timp de […]
Ardei umpluti cu carne: Ingrediente: 500 g carne tocată amestec porc şi vită 10-12 ardei graşi 3 cepe 2 linguri orez 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar ulei de măsline sare piperPentru sos: 1 cutie roşii decojite (260 g) 1 cutie roşii cherry în bulion (260 g) Cum se prepara Ardei umpluti cu carne: […]
Omleta cu legume de vara: Ingrediente: 5 ouă 1 ceapă roșie 2 ardei grași 2 roșii 2 linguri ulei de măsline 1/2 linguriță sare piper parmezan ras Cum se prepara Omleta cu legume de vara: Pofta buna!
Fasole batuta: Ingrediente: 2 cutii fasole pregiarta (530 g fiecare) 5 cepe 3-4 căţei de usturoi 5 linguri ulei de măsline 2 lingurițe sare 1/2 linguriţă piper 1/2 linguriţă boia dulce Cum se prepara Fasole batuta: Pofta buna!
Mancarica de cartofi cu ardei si rosii: Ingrediente: 3 cepe mari 1 kg cartofi 3 ardei capia 1 kg roşii decojite 2 linguriţe sare boabe de piper roşu piper negru 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar ulei de măsline Cum se prepara Mancarica de cartofi cu ardei si rosi: Pofta buna! Poate te […]
Sarmale din varza dulce cu orez: Ingrediente: 1 varză 6 cepe 1 pahar orez (250 g) 1 conservă de roşii în bulion (400 g) 1 l borş 3-4 linguriţe bulion ulei de măsline 2 linguriţe sare boabe de piper negru 2 legături măra Cum se prepara Sarmale din varza dulce cu orez: Pofta buna! Poate […]
Cum se prepara Gulas de porc la ceaun – un fel de mâncare consistent și aromat, popular în bucătăria maghiară și românească. Acesta este preparat cu carne de porc, legume și condimente, fiind ideal pentru zilele răcoroase sau pentru ocazii speciale. Ingrediente: 1 kg carne de porc (de preferat pulpa sau spată), tăiată în cuburi […]
Ostropel de pui: Ingrediente: 1 piept+2 pulpe de pui 1/2 kg roșii 8 căței de usturoi 2-3 lingurițe bulion 1 lingură făină 2 lingurițe sare 1/2 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei de măsline 2 linguri oțet Cum se prepara Ostropel de pui: Pofta buna!
Tocana din coada de vita: Ingrediente: 1 kg coadă de vită 4 morcovi 1/2 rădăcină mare de ţelină 2 cepe mari 5 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline 3 frunze dafin 1 cutie de 400 g roşii în bulion 2 linguriţe bulion 1 l supă de vită 500 ml vin roşu sec 6 […]
Pastrav cu legume la cuptor: Ingrediente: 2 păstrăvi (circa 1 kg) 3 morcovi 1 ardei iute 1 lămâie 3 cepe 1 gogoşar 3 roşii 1 legătură pătrunjel sare boabe de piper roşu 1 pahar vin rose 2 linguri ulei de măsline Cum se prepara Pastrav cu legume la cuptor: Pofta buna!
Retetele reprezintă ghiduri culinare care descriu pas cu pas modul de preparare a diferitelor mâncăruri sau băuturi. Ele pot fi simple sau complexe, în funcție de ingredientele și tehniciile culinare implicate. Retetele pot fi transmise din generație în generație, aducând în bucătărie tradiția și cultura unui anumit loc sau grup de oameni. O retetă bine […]
Pulpa de porc la cuptor: Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc 1 ceapă 4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă oţet balsamic 1 pahar vin alb 1 linguriţă sare boabe de piper roşu coriandru cuişoare 2 steluţe anason Cum se prepara Pulpa de porc la cuptor:
Cum se prepara Ciorba de fasole uscata cu legume – un preparat tradițional românesc, apreciat pentru gustul său bogat și pentru ingredientele sănătoase care o fac să fie nu doar delicioasă, ci și nutritivă. Preparată cu fasole uscată, legume proaspete și ierburi aromatice, ciorba este o sursă excelentă de proteine și fibre, contribuind la o […]
Zacusca de vinete cu piper: Ingrediente: 1 kg vinete coapte 1 kg ardei capia copți 6 cepe 1 pahar ulei (300 ml) 1 lingură sare 1 lingură piper negru boabe 6 frunze de dafin 2-3 linguri bulion Cum se prepara Zacusca de vinete: Pofta buna!
Cum se prepara Ardei iuti in otet. Sursă bogată de vitamina C: Ardeii iuți sunt o excelentă sursă de vitamina C, care este esențială pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și vindecarea rănilor. Ardeii iuți conțin antioxidanți, cum ar fi capsaicina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative și la reducerea riscului de boli […]
Cum se prepara Gogosari umpluti cu varza – Această rețetă îmbină aromele dulci-acrișoare ale gogoșarilor cu umplutura savuroasă de varză, oferind un preparat ideal pentru mesele de sărbătoare sau pentru momentele în care dorești să te răsfeți cu ceva special. Gogoșarii umpluți pot fi serviți atât calzi, cât și reci, și se potrivesc perfect cu […]
Mancare de mazare: Cum se prepara Mancare de mazare: Pofta buna!
Pasta de ardei capia: Cum se prepara Pasta de ardei capia:
Cum se prepara Ciorba radauteana. Aceasta ciorba este cremoasa datorita smantanii si oualor, iar sucul de lamaie adauga o nota de aciditate care echilibreaza perfect aromele. Este o mancare reconfortanta, perfecta pentru sezonul rece sau pentru orice ocazie in care doriti sa va bucurati de o gustare traditionala romaneasca. Cum se prepara Ciorba radauteana: Cum […]
Musaca de vinete cu carne de vitel: Ingrediente: 1/2 kg carne tocată de viţel 4-5 vinete prăjite 4 cepe, 2-3 roşii 1 conservă de roşii în bulion (400 g) 3-4 linguriţe bulion 1 pahar de vin, ulei de măsline 2 linguriţe sare piper negru 2 ouă 1 legătuă pătrunje Cum se prepara Musaca de vinete […]
Cum se prepara Ciorba de Burta Cum se prepara Ciorba de Burta: Pofta buna! poate iti place si: Reteta zilei: Ciorba de burta Exista persoane care pur si simplu adora ciorba de burta, dar le este teama atunci cand vine vorba s-o gateasca acasa. O sa vedeti in reteta noastra […]
Varza murata in saramura calda: Ingrediente: 18-20 bucăţi varză 5-6 rădăcini hrean 1 legătură mărar uscat boabe de muştar boabe de piper aprox. 800 g sare grunjoasă apă Cum se prepara Varza murata in saramura calda: Pofta buna!
Cum se prepara Salata de Boeuf – Salata de Boeuf este un preparat emblematic al bucatariei romanesti, prezenta adesea pe mesele festive de sarbatori sau la ocazii speciale. Cu radacini in bucataria franceza, aceasta salata s-a adaptat perfect gusturilor si ingredientelor locale, devenind un fel de mancare adorat de generatii intregi. Aceasta salata complexa si […]