Cum se prepara Rulou din piept de pui si cu ficatei (video)
Rulou din piept de pui si cu ficatei: Cum se prepara Rulou din piept de pui si cu ficatei: Pofta buna!
Rulou din piept de pui si cu ficatei: Cum se prepara Rulou din piept de pui si cu ficatei: Pofta buna!
Sandwich din file de salau si creveti: Cum se prepara Sandwich din file de salau si creveti: Pofta buna!
Piure de pere cu mango: Cum se prepara Piure de pere cu mango: Pofta buna!
Cornulete cu foietaj: Cum se prepara Cornulete cu foietaj: Pofta buna!
Salata de sfecla rosie cu mere: Cum se prepara Salata de sfecla rosie cu mere: Pofta buna!
Dovlecei umpluti cu branza de capra si orez: Cum se prepara Dovlecei umpluti cu branza de capra si orez:
Cartofi gratinati cu pastrama de curcan: Cum se prepara Cartofi gratinati cu pastrama de curcan: Pofta buna!
Salata de mango cu telina si mar: Cum se prepara Salata de mango cu telina si mar: Pofta buna!
Budinca de gutui: Cum se prepara Budinca de gutui: Pofta buna!
Tagliatelle cu sos de rosii si busuioc (video) Cum se prepara Tagliatelle cu sos de rosii si busuioc: Pofta buna!
Pene cu ricotta: Cum se prepara Pene cu ricotta: Pofta buna!
Ciorbita de dovlecel cu carne de pasare: Cum se prepara Ciorbita de dovlecel cu carne de pasare: Pofta buna!
Orez cu lapte si cu mango: Cum se prepara Orez cu lapte si cu mango:
Popcorn de conopida: Cum se prepara Popcorn de conopida: Pofta buna!
Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos: Cum se prepara Trufe de ciocolata cu fulgi de cocos: Pofta buna!
Cum se prepara Lapte de migdale – Lapte de migdale este o băutură vegetală cremoasă, obținută din migdale, care este populară printre cei care urmează o dietă vegană sau fără lactoză. Această băutură nu doar că este ușor de preparat, dar este și plină de nutrienți, având un gust dulceag și o aromă delicată. Poate […]
Cum se pregateste iepurele de casă – Se jupoaie de blană la fel ca şi cel sălbatic şi se prepară în acelaşi mod. Iepurele tânăr se prepară fie proaspăt, fie se ţine câteva ore în marinată preparată din: 200 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 căpăţână de usturoi pisat, 1-2 foi de […]
Papanasi fierti cu dulceata de gutui: Cum se prepara Papanasi fierti cu dulceata de gutui: Pofta buna!
Cum se pregateste carnea de urs – Carnea de urs se prepară la fel ca şi cea de vită. După ce a fost împuşcat, ursul se ţine în blană (fără intestine) timp de 8-10 zile pentru fezandat, apoi se jupoaie. Carnea se tranşează în bucăţi potrivite şi se ţine la marinat într-un baiţ. Carnea de […]
Pregătirea fazanului pentru preparare: Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare. Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile. Ca şi celelalte […]
Cum se pregateste iepurele Iepurele se agaţă de picioarele de dinapoi în două cârlige distanţate între ele la 16 cm. Se taie pielea în jurul labelor, apoi cea de la încheieturile picioarelor de dinapoi, se trage blana în jos de pe tot corpul, răsucind-o cu părul înăuntru. Picioarele din faţă se taie de la încheieturi. […]
Cum se pregateste caprioara Căprioara se ţine câteva zile în blană pentru fezandare, după care se jupoaie şi se marinează. Carnea de la orice vânat jupuit trebuie pusă la marinat, altfel se înnegreşte şi se usucă pe deasupra. Din carnea de căprioară se pot prepara diferite feluri de mâncare. Modul de preparare este acelaşi cu […]
Cum se prepara maioneza din: galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, mustar, sare. Ingrediente: gălbenuşuri ulei zeamă de lămâie muştar sare Mod de preparare: Cantităţile ingredientelor nu sunt prezentate, deoarece maioneza se prepară în funcţie de cantitatea de care avem nevoie. Minimum este dintr-un gălbenuş, o linguriţă de muştar, zeamă de lămâie, sare şi ulei, […]
Cum se pregateste carnea de mistret: Este bine de ştiut că mistreţul din pădurile de la şes este mai gras (poate atinge 300 kg) decât cel din pădurile de munte, care este mult mai slab. Mistreţul se prepară la fel ca şi carnea de porc. Carnea se ţine câteva zile în baiţ. Se poate consuma […]
Cum se prepara fazanul fript: Dacă este tânăr, fazanul se frige fără să se ţină la fezandat sau se poate face o marinare rapidă, ţinându-se în compoziţia de marinare 2-3 ore, după care devine fraged. Nu se mai sărează, fiindcă a primit destulă sare din marinată. Aripile se răsucesc pe spate, iar picioarele se scurtează […]
Cum se pregateste curcanul Printre preparatele tradiţionale ale mesei de Revelion se numără şi cele din curcan. Friptură, umplut cu castane, cu ciuperci, piftie, se prepară în multe feluri, care mai de care mai delicios. Este bine să ştim să-l preparăm, dar foarte important este să ştim să-l şi alegem. După numărul invitaţilor, de la […]
Prepararea aspicului şi îmbrăcarea formelor în aspic Aspicul este o gelatină obţinută prin fierberea oaselor, a cărnii sau a peştelui, preparată într-un fel anumit, care poate servi ca garnituri pentru orice carne de vânat, peşte, limbă şi chiar mezeluri, cârnaţi fripţi, ouă răscoapte sau umplute. O mulţime de preparate reci: peşte, piept sau ficat de […]
Cum se prepara purcelul de lapte din: purcel de lapte, ulei, unt, rom, compot de ananas, umplutura de carnat, ficat, oua, miez de paine, stafide, vin alb, sare, piper, ceapa. Purcelus de lapte umplut Purcelus de lapte la tava Purcel de lapte umplut Ingrediente: 1 purcel de lapte 1 pahar cu ulei 200 […]
Cum se prepara Budinca de gris cu mere si scortisoara – Budinca de gris cu mere si scortisoara este un desert clasic romanesc, iubit pentru gustul sau dulce si aromat, dar si pentru textura sa moale si cremoasa. Aceasta reteta combina grisul cremos cu merele caramelizate si scortisoara, creand un desert care aduce aminte de […]
Prajitura cu magiun si nuca: Cum se prepara Prajitura cu magiun si nuca: Pofta buna! Poate iti place si: Prăjitură cu magiun de prune O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, parf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g […]