Cum se prepara aluatul pentru tarte
PrinteazaCu siguranta va plac tartele, dar mereu sunteti in dificultate atunci cand vine vorba de alegerea aluatului perfect pentru tarta preferata. Ne-am gandit la dumneavoastra si am ales reteta cea mai buna de aluat pentru ca tarta sa va iasa asa cum doriti.
- 500g faina
- 200g unt
- 200g zahar
- 2 oua mari
- un varf de cutit de sare
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Untul se taie in cubulete si se amesteca bine cu zaharul pana se formeaza un amestec neted si cremos. Aceasta operatiune poate fi facuta cu mana sau cu un mixer. Se adauga apoi ouale si se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se incorporeaza faina amestecata cu sare si esenta de vanilie, dupa care se framanta pana ce toate ingredientele s-au combinat.
Aluatului de tarta i se da o forma de minge, se acopera cu folie de plastic si se tine la frigider timp de 2 ore. Se presara cu faina masa de lucru si se intinde aluatul in functie de forma de tava in care dorim sa coacem tarta.
Forma de tarta se unge cu unt, dupa care se pune foaia de aluat indepartand aluatul care depaseste forma tavii. Se inteapa cu furculita aluatul pentru tarta. Dupa ce ati urmat acesti pasi, aluatul de tarta este gata pentru a pregati orice fel de tarta doriti si nu mai ramane decat sa preparati umplutura pentru tarta.
Notat!