Maioneza – Istorie, Beneficii, Contraindicații, Valori Nutriționale, Tipuri și Rețete Delicioase. Maioneza este un sos popular, cunoscut pentru textura sa cremoasă și gustul său delicat, dar bogat. Istoria maionezei începe în Europa, iar poveștile despre originea ei variază. Una dintre cele mai cunoscute legende atribuie invenția maionezei orașului Mahon din Insula Minorca, Spania, în jurul […]
Cum se prepara maioneza de casa
PrinteazaCum se prepara maioneza de casa: Maioneza de casa este intr-adevar delicioasa si foarte usor de facut, dar pentru a preveni intoxicatia alimentara care poate fi provocata de oul crud cu care se efectueaza,trebuie sa aveti o grija deosebita atunci cand doriti sa faceti maioneza.
Ingrediente:
- 1 ou
- 200ml ulei
- 1/2 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Alegeti un ou din frigider care are coaja puternica si groasa, care nu este crapat sau murdar cu fecale de pui.
Spalati oul cu atentie sub jet de apa de la robinet, dupa care usucati-l cu o carpa curata sau prosop de hartie.
Se sparge oul si se pune intr-un castron de mixer, dupa care se toarna sucul de la o jumatate de lamaie.
Pe langa aroma sucului de lamaie, aciditatea acestuia va fi esentiala pentru a ucide sau a împiedica dezvoltarea bacteriilor.
Se adauga uleiul si putina sare, dupa care se mixeaza.
Veti observa cum maioneza se formeaza mai intai in partea de jos, iar uleiul ramane deasupra.
Atunci cand obtineti consistenta dorita opriti mixarea pentru ca maioneza sa nu se taie.
Atunci cand doriti sa faceti maioneza aveti grija de unde cumparati ouale, sa fie ambalate si etichetate in mod corespunzator, indicand unitatea de origine si data de valabilitate minima.
Maioneza nu este recomandata în timpul zilelor fierbinti, deoarece este mult prea sensibila la inmultirea numarului de bacterii, cum ar fi Salmonella.
Ustensilele si recipientele pe care le-ati folosit la prepararea maionezei trebuie sa le spalati imediat si sa nu permiteti sa intre in contact cu alte alimente.
Este de dorit sa pregatiti maioneza de casa chiar inainte de a manca si sa o consumati in intregime fara a o pastra in frigider.
Cum se prepara maioneza de casa
Pofta buna!
Maioneza – Istorie, Beneficii, Contraindicații, Valori Nutriționale, Tipuri și Rețete Delicioase
Incoming search terms:
- maioneza de casa
Am notat cum se prepara maioneza de casa