Curcan cu sos Mornay

Printeaza

Curcan cu sos Mornay din: piept de curcan, unt, faina, lapte nefiert, sare, piper, oua, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan fiert şi răcit
  • 2 linguri cu unt
  • 3 linguri cu făină
  • 1/3 l lapte nefiert
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 gălbenuşuri crude
  • 200 g parmezan ras

 

Mod de preparare Curcan cu sos Mornay:

Faceţi sosul Mornay: înmuiaţi untul pe foc mic după ce l-aţi pus intr-un vas smălţuit potrivit de mare.

Puneţi peste unt 2 linguri cu faină, amestecaţi bine, subţiaţi pasta obţinută cu lapte pus câte puţin.

Adăugaţi restul de faină, amestecaţi uniform, săraţi puţin şi puneţi restul de lapte. învârtiţi în vas cu lingura de lemn pentru ca sosul să nu facă cocoloaşe.

Fierbeţi 10 min.

Trageţi vasul de pe foc, răciţi sosul, încorporaţi gălbenuşurile şi parmezanul ras.

Tăiaţi felii subţiri pieptul de curcan, acoperiţi cu sos călduţ sau rece.

Serviţi cu felii subţiri de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.