Curcan cu taietei si fasole verde
PrinteazaCurcan cu taietei si fasole verde din: taietei, fasole, sos, suc de lime, sos de chili, ulei, carne de curcan, usturoi, ceapa.
- 100 g de tăieţei chinezeşti
- 100 g de fasole verde, tăiată pe jumătate
- 3 linguri de sos hoisin
- sucul de la 1 lime
- 1 lingură sos de chilli
- 1 lingură de ulei vegetal
- 250 g carne de curcan, tocată
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 6 fire de ceapă verde, feliate pe diagonală
Mod de preparare:
Se fierb tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet. Se adaugă fasolea 2 minute înainte de final. Se lasă deoparte.
Intr-un castron mic, se amestecă sosul hoisin, sucul de lime şi sosul de chilii, într-un wok sau într-o tigaie, se încinge uleiul şi se prăjeşte carnea tocată până este rumenită frumos. Se adaugă usturoiul şi se prăjeşte încă 1 minut.
Se toarnă deasupra şi se amestecă pentru câteva minute mixtura cu sos hoisin, până când totul devine lipicios. La sfârşit, se adaugă tăieţeii, fasolea verde şi jumătate din cantitatea de ceapă verde, pentru a se încălzi.
Când se serveşte, se presară cu ceapa verde rămasă.
Curcan cu taietei si fasole verde
Pofta buna!