Curcan cu legume

Reteta zilei: Mic dejun cu carne de curcan si legume

Mic dejun cu carne de curcan si legume din: paine, curcan, cartofi dulci, varza de bruxelles, fasole verde, oua, lapte, sare, piper, ierburi aromatice, afine. Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea concentrării și performanței cognitive, reducerea senzației de foame și menținerea unei greutăți corporale […]

Curcan_rapid_la_cuptor

Curcan rapid la cuptor

Curcan rapid la cuptor din: curcan, unt, sare, piper, busuioc, cimbru, rozmarin. Ingrediente: 1 curcan (mărimea dorită) 1/2 pachet unt sare piper busuioc cimbru rozmarin   Mod de preparare: Speli bine curcanul şi îl usuci. Amesteci untul cu con­dimentele până obţii o pastă uniformă. Cu această pastă ungi curcanul peste tot. Ridici pielea de pe […]

Friptură de curcan cu umplutură de verdeaţă

Friptura de curcan in vin

Friptura de curcan in vin din: pulpa de curcan, mustar, unt, ceapa, ardei usturoi, vin rosu, cimbru, rosie, dovlecel, sare, piper, paprika, concentrat de pui. Ingrediente: 1 pulpă superioară de curcan muştar unt 1 ceapă 1 ardei gras roşu usturoi 2 pahare de vin roşu 1 crenguţă de cimbru 1 roşie 1 dovlecel mic câteva […]

Sandvisuri calde cu ciuperci

Sandvis cu carne de curcan si merisoare

Sandvis cu carne de curcan si merisoare din: ulei de masline, paine, mozzarella, carne de curcan, sos de merisoare.   Ingrediente: 4 linguriţe de ulei de măsline 8 felii de pâine integrală 120 g de mozzarella, tăiată în bucăţi 220 g de carne de curcan, feliată 1/2 cană de sos de merişoare     Mod […]

Curcan cu castane si verdeata

Piept de curcan cu verdeturi la cuptor

Piept de curcan cu verdeturi la cuptor din: ulei de masline, ceapa, coaja de lamaie, frunze de salvie, frunze de patrunjel, sare, unt, frunze de dafin, piept de curcan, faina, brandy, cidru. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline extravirgin + o cantitate pentru tava de copt 1 ceapă mică (de mărimea unei mingi de […]

Piept de curcan cu sos de afine

Reteta zilei: Piept de curcan la cuptor cu sos de afine

Piept de curcan la cuptor cu sos de afine din: piept de curcan, ardei iute, afine, zahar, apa, suc de lamaie, coaja de limeta. Ingrediente:  1 piept de curcan 2 ardei iuti tocati 360gr afine proaspete 1 cană de zahăr 1 cană cu apă 1 lingura suc de lămâie 1 lingurita coaja de limeta   […]

Salata de curcan cu morcov

Salata de curcan cu morcov

Salata de curcan cu morcov din: piept de curcan, cartofi, morcovi, castraveti in otet, gogosari in otet, oua, ulei, mustar, sare, piper, maioneza. Ingrediente:  un piept curcan 7 cartofi 6 morcovi 7 castraveţi în oţet 3 gogoşari în oţet 6 ouă 200 ml ulei muştar sare piper Pentru decor: 2 gogoşari în oţet maioneză Mod […]

Piept de curcan umplut cu bacon

Curcan umplut cu nuci

Curcan umplut cu nuci din: curcan, miez de nuca, ceapa, ulei, oua, pesmet, rom, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 curcan 500 g miez de nucă 500 g ceapă 200 ml ulei 5-6 ouă 100 g pesmet alb 50 ml rom sare piper pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Cureţi curcanul, îl speli, îl ştergi […]

Rulade cu carne de curcan

Rulade cu carne de curcan

Rulade cu carne de curcan din: file de curcan, sunca, cascaval, spaghete, stafide, vin, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 4 fileuri de curcan 4 felii şuncă 150 g caşcaval 250 g spaghete 50 g stafide aurii 1 ceşcuţă vin alb sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Inmoi stafidele în vin […]

Curcan la cuptor in vin

Curcan ardelenesc

Curcan ardelenesc din: curcan, untura, varza, piper, boia, sare. Ingrediente: 1 curcan 150 g untură 300 g varză piper boia sare   Mod de preparare: Cureţi curcanul, îl speli, îl zvânţi cu ajutorul unui şervet şi îl dai cu un praf de sare, piper şi boia. Ungi cu untură curcanul şi îl înveleşti în foi […]

Rulouri_cu_trei_arome

Rulouri cu trei arome

Rulouri cu trei arome din: piept de curcan, cascaval, prosciutto, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g caşcaval 250 g prosciutto 1 ceşcuţă cu vin ulei sare piper   Mod de preparare: Taie caşcavalul bastonaşe şi pieptul de curcan în felii. Bate puţin carnea ca pentru şniţele şi condimenteaz-o cu sare […]

Perisoare cu smantana

Perisoare in sos de rosii

Perisoare in sos de rosii din: rosii, telina, zahar, piept de curcan, ceapa, orez, ou, paine, lapte, sare. Ingrediente:  500 g roşii pasate frunze de ţelină zahăr Pentru perişoare: 1 piept de curcan 1 ceapă 1 ceşcuţă cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte sare   Mod de preparare: […]

Piept_de_curcan_cu_vinete

Piept de curcan cu vinete

Piept de curcan cu vinete din: piept de curcan, vanata, rosii, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de curcan o vănătă 100 ml suc de roşii 400 ml supă de pui 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Carnea se presară cu sare si piper pe ambele părti. Vinetele […]

Friptura_de_curcan_cu_sos_de_afine

Friptura de curcan cu sos de afine

Friptura de curcan cu sos de afine din: Ingrediente: 400 g file de piept de curcan 2 linguri ulei 1/2 linguriţă nucşoară sare 150 g afine congelate 5 mere 1 lingură zahăr tos 1-2 linguri coniac   Mod de preparare: Speli mere apoi le tai in bucati si le indepartezi casetele cu seminţe. Storci merele […]

Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne de curcan si ierburi aromate

Ardei umpluti cu carne de curcan si ierburi aromate din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, usturoi, curcan, patrunjel, oregano, busuioc, supa de pui, ardei, mozzarella, sos de rosii, parmezan.     Ingrediente:  1 lingura ulei de masline ½ ceasca ceapa tocata 1 cană ciuperci felii 1 lingura usturoi 1 kg carne tocata de curcan 1 […]

Rulada cu branza si ardei

Rulada cu ardei

Rulada cu ardei din: aluat, carne tocata, ardei, gogosar, ceapa, ou, paine, lapte, ulei, sare, piper Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 500 g carne tocată de curcan 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 gogoşar verde 1 ceapă 2 ouă 2 felii pâine 2-3 linguri lapte 2 linguri ulei sare piper 1 ou, […]

Curcan copt

Curcan copt din: curcan, sare, piper, cimbru, usturoi, maghiran, ulei. Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg (pentru curcani mai mari de 6 kg, se socotesc cam 350 g/porţie) sare piper cimbru praf de usturoi maghiran ulei Mod de preparare: Curcan copt: spală bine cu multă apă rece curcanul apoi se pune la scurs pe câteva […]

Aripi de curcan cu castane

Curcan cu castane

Curcan cu castane din: castane, lapte, chifla, oua, unt, carne de porc, patrunjel, piper, maghiran, nucsoara, clanina, prine uscate, vin rosu, zahar, cuisoare, ceapa, ciuperci, orez, pasta de tomate, faina, sare. Ingrediente: 1 curcan de 3 kg 600 g castane 150 ml lapte 1 chiflă uscată 2 ouă 70 g unt 200 g carne de […]

Burgeri cu rosii deshidratate

Reteta zilei: Burgeri de curcan cu topping de rosii

Burgeri de curcan cu topping de rosii din: curcan, sare de mare, piper, usturoi, busuioc, ciuperci, ceapa rosie, mozzarella, rosii cherry, otet balsamic.   Ingrediente burgeri:  1 kg carne de curcan, tocata sare de mare și piper 1 catel de usturoi, tocat ¼ ceasca busuioc proaspăt tocat 4 ciuperci 1 ceapa rosie, taiata in jumatate […]

Orez cu curcan în stil indian

Orez cu piept de curcan

Orez cu piept de curcan din: orez brun, sare, supa de legume, piept de curcan, ulei de masline, piper, baby spanac, sos de soia, ceapa verde, ulei de susan. Ingrediente: 250 grame orez brun 1 praf de sare mare 700 ml supa de legume limpede, fara sare 900 grame piept de curcan 1 lingura ulei […]

Ardei umpluti cu carne de curcan si ceapa verde

Ardei umpluti cu carne de curcan si urda

Ardei umpluti cu carne de curcan si urda din: urda degresata, piper, sare, carne tocata, ardei gras. Ingrediente: 30 grame urda degresata (sau orice alta branza slaba, maruntita) 1 praf de piper negru 1 praf de sare 120 grame carne tocata de curcan 1 ardei gras rosu   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 […]

Frigarui cu curcan marinat in vin si ciuperci

Frigarui cu curcan marinat in vin si ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, ardei grasi rosii, ulei, sare, piper, cimbru, vin alb, usturoi. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 500 g ciuperci 1 ceapă 2 ardei graşi roşii 2 linguri ulei sare, piper cimbru 250 ml vin alb 2 căţei de usturoi Mod de […]

Frigarui de curcan cu dovlecel si ardei gras

Frigarui de curcan cu dovlecel si ardei gras din: pulpă de curcan fără piele şi os, ardei diferit coloraţi, zucchini mici, ceapă roşie si alba, sare, piper, condimente pentru carnea de pasăre, ghimbir, coniac, turmeric, ulei. Ingrediente: 400 g pulpă de curcan fără piele şi os 3 ardei diferit coloraţi 2 zucchini mici 1 ceapă roşie 1 ceapă albă sare piper condimente pentru carnea […]

Reteta zilei: Curcan cu ardei iute la tigaie

Curcan cu ardei iute la tigaie din: curcan, usturoi, ceapa, ardei iute, patrunjel, vin alb, smantana, sare, piper, rozmarin, boia, pudra de curry, ulei, piure, orez. Ingrediente:  800 g piept de curcan, cuburi 2 catei de usturoi 1 ceapa 2 ardei iuti roșii 1/2 legatura patrunjel 100 ml vin alb 100 ml smantana sare si […]

Salata de rucola cu smochine si curcan

Salata de rucola cu smochine si curcan din: bresaola de curcan, rucola, smochine proaspete, brânză de capră, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, sare, piper.   Ingrediente: 300g de bresaola de curcan 250g de rucola 8 smochine proaspete 100g de brânză de capră 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 2 linguri de oţet balsamic sare şi piper   Mod […]

Ardei graşi umpluţi cu carne de pui

Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne de curcan

Ardei umpluti cu carne de curcan din: ardei, curcan, porumb, orez, parmezan, usturoi, ou, scortisoara, paine, ardei iute, cimbru, oregano, busuioc, sare, piper, sos de rosii, pesmet, parmezan, condimente italiene, unt. Ingrediente:  4 ardei fara seminte si cotor 1/2 kg carne tocata de curcan 2 cesti porumb 1/2 ceasca de orez 1/4 ceasca parmezan proaspat […]

Sandvis cu muschi de vita afumat

Sandvis cu curcan, ghimbir si menta

Sandvis cu curcan, ghimbir si menta din: baghete mici, pate din ficat de pui, castravete, friptură de curcan din ziua anterioară, maioneză, ardei iute roşu, frunze de mentă, morcovi, varză roşie, ghimbir, oţet din orez, zahăr. Ingrediente: 2 baghete mici 50 g pate din ficat de pui 1/4 castravete, feliat subţire pe diagonală 140 g friptură de curcan din ziua anterioară, ruptă în bucăţi […]

Piept de curcan umplut cu castane

Piept de curcan umplut cu castane din: pesmet, smantana, castane, coniac, sare, usturoi, cimbru, pipet de curcan, unt, vin, supa, castane, zahar brun. Ingrediente umplutură:  6 linguri pesmet 100 ml smântână 150 g castane decojite şi fierte 1 lingură coniac 1 linguriţă sare 1/2 căţel usturoi zdrobit 2 linguriţe frunzuliţe de cimbru Ingrediente ruladă: 600 […]

Taietei de orez cu carne de curcan si fasole verde

Taietei de orez cu carne de curcan si fasole verde din: taietei de orez, ulei de masline, piept de curcan, ceapa rosie, usturoi, fasole verde, suc de limeta, chili, ardei iute, sos de peste, menta, coriandru.   Ingrediente:  300 g tăiţei de orez 2 linguriţe ulei de măsline 400 g piept de curcan tăiat fâşii […]

Linte cu ciulama de ciuperci

Supe de curcan

Supe de curcan: Supa de curcan cu dovlecel si fasole   Supa de curcan cu dovlecel si fasole din: carne de curcan, ceapă, cârnaţl italieneşti (fără membrană), pătrunjel proaspăt, ulei de rapiţă, oregano uscat, busuioc uscat, roşii în bulion, supă-bază de pui, dovlecel, legume congelate, fasole boabe, macaroane scurte, oţet de mere, sare, piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, tocată 2/3 ceapă tocată 250 g cârnaţl italieneşti (fără […]

Curcan cu rosii, vin si usturoi verde

Curcan cu rosii, vin si usturoi verde din: pulpe de curcan rosii in bulion, ulei, ceapa, usturoi verde, vin alb, sare, piper, cimbru, zahar, paste.   Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 conservă de roşii în bulion 4 linguri ulei 1 ceapă mică 2 legături usturoi verde 50 ml vin alb sare piper puţin cimbru puţin […]