retete

Varza murata in aluat cu carne si sunca de curcan

Varza murata in aluat cu carne si sunca de curcan din: varză murată, carne de curcan tocata, ulei, şuncă afumată de curcan, sare de mare, piper alb, boia picanta, ceapa alba, usturoi, cuscus, cas, aluat pentru foi. Ingrdiente: 600 g varză murată 500 g carne de curcan tocata 4 linguri ulei 200 g şuncă afumată de curcan sare de […]

Drob de dovlecel cu sunca de curcan

Drob de dovlecel cu sunca de curcan din: dovlecei, şuncă de curcan, ouă, marar, ceapa, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 2 dovlecei 300 g şuncă de curcan 3 ouă 1 legătură mărar 1 ceapă sare piper Pentru tavă: 1 lingură ulei 1 lingură făină Mod de preparare: Dovleceii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se lasă 10 minute să-si lase apa. […]

Piept de curcan umplut cu bacon

Piept de curcan umplut cu prune si caise uscate

Piept de curcan umplut cu prune si caise uscate din: piept de curcan, prune uscate, caise uscate, unt, sare, piper. Ingrediente: un piept de curcan 200 g prune uscate 200 g caise uscate 1/2 pachet unt sare piper Mod de preparare: Caisele şi prunele se pun la înmuiat în apă caldă si se lasă 30 de […]

Cartofi noi cu carnati

Cartofi cu carnati si patrunjel la cuptor

Cartofi cu carnati si patrunjel la cuptor din: cartofi, carnati afumati, patrunjel, sorici, ulei, apa. Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 cârnaţi afumaţi 1 legătură pătrunjel 1 bucată şorici 2-3 linguri ulei 100 ml apă     Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i tai în jumătate. Feliezi cârnaţii şi toci pătrunjelul şi şoriciul. Pui in­gredientele într-o […]

Ciorba cu leustean

Ciorba de pasare cu zeama de varza

Ciorba de pasare cu zeama de varza din: came de pasăre (pui, curcan), morcovi, telina, cartofi, ceapa, zeama de varza, ulei, sare, verdeata. Ingrediente: 1/2 kg came de pasăre (pui, curcan) 2 morcovi 1/2 ţelină 2 cartofi mari 1 ceapă 1/2 l zeamă de varză ulei sare verdeaţă Mod de preparare: Spală carnea, îndepărtează pieliţele şi […]

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, unt si parmezan

Paste cu sos de rosii, unt si parmezan din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei, rosii, sare, busuioc, paste, unt, parmezan.  Poate te intereseaza si: Paste cu carne de curcan si ciuperci Paste cu ciuperci si parmezan Paste cu branza si ou Paste cu carne de curcan Paste cu sos de dovleac   […]

Rulada de curcan cu prune si sos de migdale

Rulada de curcan cu prune uscate si mustar

Rulada de curcan cu prune uscate si mustar din: pipet de curcan, prune uscate, ceapa, ou, vin, smantana, ulei, pesmet, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g prune uscate 2 cepe 1 catel de suturoi 1 ou 125 ml vin 150 g smantana 3 linguri ulei 4 linguri pesmet 1 lingurita cu mustar sare piper Mod de […]

Paste cu carne

Reteta zilei: Paste cu carne de curcan si ciuperci

Paste cu carne de curcan si ciuperci din: ceapa, ulei, morcovi, telina, ciuperci, usturoi, curcan, sare, piper, oregano, fulgi de chili, nucsoara, seminte de fenicul, pasta de tomate, vin rosu, rosii, smantana, sos de soia, paste, dafin,parmezan, busuioc, patrunjel.     Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2 linguri de ulei 2 morcovi, cuburi 2 tulpini de […]

Spaghete cu carne de curcan si sos de rosii

Spaghete cu carne de curcan si sos de rosii din: spaghete, piept de curcan, ou, faina, lapte, sare, rosii, ulei, apa, unt, zahar, pătrunjel verde.   Ingrediente:  150 g spaghete 150 g piept de curcan fiert 1 ou  1/2 linguriţă făină 2 linguri lapte sare Pentru sos: 500 g roşii 2 linguriţe ulei 1/2 linguriţă făină 2 […]

retete

Piept de curcan umplut cu masline si carnat

Piept de curcan umplut cu masline si carnat din: piept de curcan, roşie, slănină, cârnat fript, măsline curăţate de sâmburi umplute cu ardei, boia dulce, sare, piper, ulei.   Ingrediente:  1 piept de curcan 1 roşie 2 felii subţiri de slănină 130 g cârnat fript 5 măsline curăţate de sâmburi umplute cu ardei 1 vârf […]

Piept de curcan cu prune si alune

Piept de curcan cu prune si alune din: piept de curcan, prune, ciuperci, alune, sare, piper negru şi roşu, vin alb dulce, ceapă roşie, unt, ulei de măsline, boia dulce şi iute, cimbru verde. Ingrediente: 500 g piept de curcan 400 g prune 300 g ciuperci 150 g alune sare piper negru şi roşu Pentru sos: 100 ml vin alb […]

Frigarui cu ciuperci

Frigarui de curcan cu ciuperci

Frigarui de curcan cu ciuperci din: piept de curcan, usturoi, miere, lamaie verde, verdeata, iaurt, ciuperci. Ingrediente:  500 g file de piept de curcan 1 căţel de usturoi pisat 2 linguri miere fluidă coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie verde 3 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, cimbru, salvie, tarhon) 150 g iaurt 300 g […]

Rosii umplute cu peste si sos de faina

Reteta zilei: Rosii umplute cu pasta de peste

Rosii umplute cu pasta de peste din: rosii, oua, ton in ulei de masline, arpagic, capere, maioneza, sare, piper. Poate te intereseaza si: Rosii umplute cu pasta de branza si boia Rosii umplute cu orez, stafide si rom Rosii umplute cu piept de curcan si busuioc Rosii umplute cu carne de oaie si coriandru Rosii […]

Curcan cu mere si busuioc

Curcan cu mere si busuioc din: piept de curcan, mere acrişoare, morcovi, ceapa, telina, vin roşu, sare, piper, busuioc proaspăt, cimbru, ulei. Carnea de curcan conține o cantitate semnificativă de proteine de înaltă calitate, care ajută la dezvoltarea și regenerarea țesuturilor. Este o sursă bună de vitamina B3 (niacină), care este importantă pentru sănătatea pielii și a sistemului nervos. Conține minerale […]

Reteta zilei: Mancare de fasole neagra cu carne de curcan

Mancare de fasole neagra cu carne de curcan din: ulei de masline, ceapa, usturoi, curcan, fasole neagra, rosii, pasta de tomate, praf de chili, chimion, boia de ardei afumat, oregano, sare.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 4 căței de usturoi 500gr carne tocata de curcan 3 cutii fasole neagră 1 cutie […]

Piept de curcan umplut cu bacon si ciuperci

Piept de curcan umplut cu bacon si ciuperci din: piept de curcan, bacon, ciuperci din conservă, ceapă verde, usturoi verde, ardei gras, sare, piper, bere blonda. Ingrediente: 1 piept de curcan 100 g bacon 5 ciuperci mijlocii din conservă 1 ceapă verde 1 usturoi verde 1/2 ardei gras sare piper 1/2 l bere blondă Mod de preparare: Baţi bine felia […]

Cum se prepara Farfalle cu piept de curcan, dovleac si morcov (VIDEO)

Cum se prepara Farfalle cu piept de curcan, dovleac si morcov – un preparat delicios, ușor de gătit, care combină gustul delicat al pieptului de curcan cu dulceața dovleacului și morcovilor. Este o rețetă sănătoasă, plină de vitamine și minerale, perfectă pentru un prânz ușor sau o cină hrănitoare. Ingrediente Paste farfalle – 250 g […]

Reteta zilei: Paste cu carne de curcan

Paste cu carne de curcan din: ulei de masline, morcovi, telina, ceapa, usturoi, carne de curcan, condimente italiene, boia de ardei afumat, scortisoara, sos de rosii, supa de pui, dafin, paste, sare grunjoasa, piper, parmezan. Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii si mozzarella   Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 morcovi, […]

Cum se prepara Spaghete cu carne de curcan si vinete (VIDEO)

Cum se prepara Spaghete cu carne de curcan si vinete: un preparat delicios care combină carnea slabă de curcan cu textura cremoasă a vinetelor și aroma bogată a sosului de roșii. Ingrediente 300 g spaghete 400 g carne de curcan tocată (preferabil piept de curcan) 1 vânătă medie, tăiată cuburi 2 linguri de ulei de […]

Paste fettuccine cu piept de curcan si cimbru

Paste fettuccine cu piept de curcan si cimbru din: paste fettuccine, ulei de măsline, piept de curcan, sare, cimbru, ulei, vin alb dulce, piper negru măcinat, unt, lapte, faina, nucşoară. Ingrediente: 1 pachet paste fettuccine 2 linguriţe ulei de măsline 500 g piept de curcan sare cimbru 50 ml ulei 150 ml vin alb dulce piper negru măcinat Pentru […]

Rosii umplute cu piept de curcan si busuioc

Rosii umplute cu piept de curcan si busuioc din: rosii, piept tocat de curcan, ulei, ceapa, orez, ou, patrunjel verde, busuioc verde, sare, piper, smantana. Ingrediente: 12 roşii potrivite 300 g piept tocat de curcan 2 linguri ulei 1 ceapă mare 3 linguri orez 1 ou 1 legătură pătrunjel verde 3-4 frunze de busuioc verde sare piper smântână (opţional) […]

Retete

Friptura de curcan cu mere in vas de lut

Friptura de curcan cu mere in vas de lut din: curcan, ulei, rom, morcovi carota, telina, ceapa rosie, mere ionatane, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan mijlociu 100 ml ulei 50 ml rom 2 morcovi carotă 1 ţelină mică 1 ceapă roşie 3 mere ionatane sare piper măcinat Mod de preparare: Scufunzi vasul de lut în […]

Piftie de curcan cu ciuperci si oua

Piftie de curcan cu ciuperci si oua din: carne de curcan (pulpe, aripi, cap, gât, pipotă, ficat), ceapa, usturoi, gelatina, ulei, ciuperci, oua. Ingrediente: 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, cap, gât, pipotă, ficat) 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri gelatină 100 ml ulei 200 g ciuperci 3 ouă Mod de preparare: Carnea […]

Piftie de curcan cu oua de prepelita si morcov

Piftie de curcan cu oua de prepelita si morcov din: aripi de curcan, corici de porc, oua de prepelita, morcov, ceapa, usturoi, sare, pătrunjel verde.   Ingrediente: 1 kg aripi de curcan (2-3 bucăţi) 200 g şorici de porc 5-6 ouă de prepeliţă 1 morcov 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi sare câteva frunze de pătrunjel verde […]

Curcan umplut cu carnati

Curcan umplut cu carnati din: curcan, umplutura de carnati, ceapa, lamaie, dafin, unt, bacon, vin, ulei de masline,morcov, faina, supa de pui.   Ingrediente pentru curcan:  1 curcan de 5-5,5kq 1/4 cantitate umplutură de cârnaţi 1 ceapă mare, tăiată în sferturi 1 lămâie, tăiată în două câteva frunze de dafin 85g de unt moale 10 […]

Umplutura de carnati pentru curcan

Umplutura de carnati pentru curcan din: ulei de masline, telina, ceapa, carnati de porc, mar, pesmet, salvie, patrunjel, ou, bacon. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 tulpină de ţelină apio, tocată 1 ceapă, tocată 800g de cârnaţi de porc 1 măr verde, decojit şi tocat 85g de pesmet 2 linguri de salvie proaspătă, tocată […]

Curcan umplut cu varza, bacon si masline

Curcan umplut cu vaza, bacon si masline din: curcan, varza alba, carne tocată de vită, carne de porc tocată, bacon tocat, măsline verzi umplute, pâine, lapte, oua, piper, sare, ulei, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 curcan de 4 kg 500 g varză albă 400 g carne tocată de vită 300 g carne de porc tocată 200 g bacon tocat 150 g […]