Chifelute de curcan cu portocale

Chifelute de curcan cu portocale din: pulpa de curcan, portocale, condimente, piper, suc de portocale, suc de rosii si verdeata.   Ingrediente: 4 pulpe de curcan 4 portocale condimente pentru friptură jumătate de linguriţă de sare jumătate de linguriţă de piper 2 linguri suc de portocale o ceaşcă de suc de roşii verdeaţă după gust […]

Curcan cu fasole, porumb si rosii

Curcan cu fasole, porumb si rosii din: carne de curcan, ulei de masline rafinat, busuioc, sare, piper, usturoi, fasole vede, porumb, rosii, suc de lamaie si ceapa rosie.   Ingrediente: 500 g carne de curcan fără piele, fără oase, piept sau pulpă, cupă preferinţă 25 ml ulei de măslne rafinat jumătate de ceaşcă de busuioc […]

Piept de curcan cu garnitura de radacinoase

Piept de curcan cu garnitura de radacinoase din: piept de curcan, radacinoase, verdeata, lapte de migdale si ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan, fără piele, 2 kilograme de rădăcinoase (telină, morcov, păstârnac, pătrunjel şi, opţional, sfeclă roşie), verdeaţă proaspătă, tăiată fin (mărar, pătrunjel, oregano), lapte de migdale, 10 ml ulei presat la rece     […]

Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello

Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan, lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 1 lamaie 40 g unt 1 ceapa 1 pahar mic limoncello (lichior de lamaie) amestec de plante aromatice legate cu sfoara (salvie, rozmarin si […]

Musaca de curcan

Musaca de curcan din: airpi de curcan, cartofi, iaurt, unt, branza telemea, cascaval, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: carnea de la o aripa fiarta de curcan 2 cartofi mari (fiert o data cu aripile) 100 g iaurt gras 200 g unt 100 g branza telemea 100 g cascaval felii patrunjel verde cimbru sare […]

Curcan cu sos alb

Curcan cu sos alb din: aripi de curcan, vin alb, zeama de curcan, unt, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curca fiarta 1 pahar cu vin alb 1 cana cu zeama de curcan 1 lingura cu unt 3 linguri cu ulei 2 linguri cu faina sare piper   Mod de preparare: Scurge […]

Supă de curcan cu găluşte

Supă simpla de curcan cu galuste

Supă simpla de curcan cu galuste din: supa de curcan, oua, gris, sare si patrunjel verde.   Ingrediente: 1 l din zeama in care a fiert curcanul cu morcovi 2 oua gris sare patrunjel verde   Mod de preparare: Strecoară 1 litru din zeama în care a fiert curcanul şi pune-o într-o oală, separat. Adaugă […]

Rulada de curcan cu morcovi şi brânză

Rulada de curcan cu morcovi şi brânză din: piept de curcan, morcovi, telemea de capra, unt, ulei de masline, cimbru, patrunjel verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 100 g telemea de capra 50 g unt 2 linguri ulei de masline cimbru patrunjel verde marar sare piper proaspat macinat   […]

Salata cu ananas si curcan

Salata cu anaas si curcan din: piept de curcan, paste spiralate, ardei gras, porumb, ketchup, compot de ananas, piper alb si sare. Ingrediente: 100 g piept de curcan 4 linguri cu paste spiralate 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 2 linguri cu porumb 2 linguri cu ketchup 1 cutie compot de ananas piper […]

Kazan Dibi

Rulada in crusta dulce

Rulada in crusta dulce din: piept de curcan, mustar dulce, miere, casaval sos de rosii, usturoi, rozmarin, oua, piper alb si sare. Ingrediente: 500 g piept de curcan 4 linguri cu mustar dulce 1 lingura cu miere 50 g cascaval 2 linguri cu sos de rosii asezonat cu rozmarin si praf de usturoi 2 oua […]

Reteta zilei: Tacos cu carne de curcan si sos tabasco

Tacos cu carne de curcan si sos tobasco din: ceapa, ulei de masline, condimente, usturoi, carne de curcan, ardei iute, rosii, suc de lamaie, sare, tortilla, sos tabasco, fasole neagra, coriandru, suc de lamaie si ulei de masline.   Ingrediente: 1 ceapa, taiata cuburi 3 lingurite ulei de masline Amestec de condimente pentru tacos 1 […]

Reteta zilei: Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea

Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea din: carne de curcan, ardei, telina, pastarnac, morcovi, patrunjel, cartofi, praz, oua, fidea, patrunjel, bulion, zeama de varza si sare.   Ingrediente: 600g carne de curcan 1 ardei 1/2 telina 1 pastarnac 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 cartofi 1 fir de praz 2 oua fidea […]

Piept de curcan cu legume la tavă

Piept de curcan cu legume la tavă: Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă şi taie cubuleţe 250g de cartofi, 250 g de cartofi dulci şi 5oog de sfeclă. Stropeşte-le cu 2 linguri ulei de măsline, adaugă 2 cepe roşii feliate şi 2 căţei de usturoi feliaţi, asezonează-le şi amestecă-le bine. Dă totul la cuptor timp […]

Şniţel de curcan în aluat de cartofi

Şniţel de curcan în aluat de cartofi din: piept de curcan, cartofi, branza, unt, sare, ceapa, oua, faina, patrunjel verde si ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan 800 g de cartofi 50 g branza tare 3 linguri unt sare piper 1 ceapa potrivita 2 oua 2 linguri faina 2 linguri patrunjel verde tocat ulei […]

Rulade de curcan umplute cu verdeaţă

Rulade cu piept de curcan

Rulade cu piept de curcan din: piept de curcan, faina, sunca uscata, frunzulite de salvie si ulei de rapita.   Ingrediente: 500 g piept de curcan 2 linguri de faina 12 felii de sunca uscata 10-20 frunzulite de salvie 3 linguri ulei de rapita   Mod de preparare: Se spală şi se şterge carnea; se […]

Musaca in trei culori

Musaca in trei culori din: piept de curcan, ceapa, morcovi, ardei copti, cartofi, cas, branza brie, branza de vaci, branza de oaie, lapte, oua, unt, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan 2 cepe 2 morcovi 5 ardei copti 1 kg cartofi 200 g cas 50 g branza brie 200 g […]

Placinta mozaic cu carne de porc

Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc

Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc  din: aluat, faina, ou, unt, praz, jambon, carne de porc, frunze de salvie, pesmet, piept de curcan, branza brie si sos de merisoare. Ingrediente: 1 kg aluat de foitaj (2 pachete) faina, pentru tapetat 1 ou, batut pentru umplutura: 2 linguri de unt 1 fir […]

Reteta zilei: Chiftelute de curcan in sos de rosii

Chiftelute de curcan in sos de rosii din: carne tocata de curcan, dovlecel, ceapa, ou, menta, coriandru, chimen, sare, piper, ulei, ulei de masline, boia de ardei iute, fulgi de ardei iute, ceapa rosie, usturoi, zahar si menta. Ingrediente chiftelute: 500g carne tocata de curcan 1 dovlecel mare 40g ceapa tocata 1 ou 2 linguri […]

Reteta zilei: Salata de curcan cu legume si cartofi copti

Salata de curcan cu legume si cartofi copti din: ulei de masline, salata verde, cartof, porumb, piept de curcan, coriandru, suc de lamaie, ardie iute, rosii cherry, avocado si branza.   Ingrediente: 3 linguri ulei de masline, plus 1 lingurita 2 cesti salata verde 1 cartof dulce, taiat cubulete 1/2 cana poorumb 500 g piept […]

Taitei in sos de curry – usor de preparat

Taitei in sos de curry din: carne de curcan, dovlecei, ardei gras, pulpa de ananas, creveti, ulei de arahide, sare, piper, taitei, crema de banza, sos si curry.   Ingrediente: 350 g carne de curcan 100 g dovlecei 1 ardei gras rosu 100 g pulpa de ananas 200 g creveti 3 linguri ulei de arahide […]

Reteta zilei: Pulpa de curcan in sos de vin

Pulpa de curcan in sos de vin din: pulpa superioara de curcan, usturoi, sare, piper, vin roze, bulion si muraturi. Ingrediente: 1 pulpa superioara de curcan 5 catei usturoi Sare Piper 1 pahar vin roze 1 lingura bulion muraturi     Mod de preparare: Se spala bine carnea de curcan, se cresteaza si se baga […]

Reteta zilei: Piept de curcan cu legume

Piept de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, cimbru, salvie, morcov, telina, ceapa, supa de pui si amidon. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 lingura ulei de masline 1 lingurița cimbru uscat 1/2 lingurita salvie 1 morcov mare, taiat bucați 2 bucati telina, taiata bucați 1 ceapa, curatata si taiata bucati […]

Aspic de curcan cu rosii

Aspic de curcan cu rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, rosii uscate, masline, gelatina, vin alb, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapa 1 morcov 75 g rosii uscate 75 g masline rondele 2 pliculete cu gelatina 100 ml vin alb 2 foi de dafin sare   Mod de […]

Ciorbă de curcan

Ciorbă de curcan din: aripi de curcan, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, telina, rosii, ceapa, pasta de tomate, ardei gras, leustean, patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 3 aripi de curcan 2 morcovi 2 cartofi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 telina mica 3 rosii 2 cepe 2 linguri cu […]

Rulada de curcan cu salata verde

Rulada de curcan cu salata verde din: piept de curcan, sare, unt, ciuperci, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, parmezan, pesmet, piper, seminte de floarea soarelui, ulei si salata verde.   Ingrediente: 600 g piept de curcan sare 50 g unt 300 g ciuperci 2 legatura ceapa verde un fir usturoi verde 2 legaturi patrunjel 100 […]

Ciorba de curcan a la grec

Ciorba de curcan a la grec din: carne de curcan, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei gras verde, ulei, smantana fermentata, lamaie, patrunjel, sare si piper. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Ciorba din coada de vitel a la grec (VIDEO) Ciorba de peste a la grec cu lamaie si patrunjel Ciorba de peste a la […]

Reteta zilei: Piftie de curcan

Piftie de curcan din: aripi de curcan, gaturi de curcan, gheara de pui, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 aripi curcan 2 gaturi curcan 10 gheare de pui 1 capatana usturoi Sare piper     Mod de preparare: Se spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala mare. Apa trebuie sa acopere carnea.Atentie, […]

Sarmale cu carne de curcan

Reteta zilei: Sarmale din piept de curcan

Sarmale din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, ceapa, orez, sare, piper si bulion. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 varza murata 1 ceapa toccata marunt 50 g orez Sare si piper Bulion     Mod de preparare: Tocam carnea de curcan, se amesteca cu ceapa tocata si orez, se asezoneaza cu […]

Burgeri de casa cu cartofi

Burgeri de casa cu cartofi din: carne tocata de curcan, ceapa rosie, marar, patrunjel, sare, piper, ou, pesmet, cartofi si usturoi.   Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 2 cepe rosii 2 legaturi marar o legatura patrunjel sare piper negru un ou 100 g pesmet 500 g cartofi 3-4 catei usturoi     Mod […]

Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata

Ciorba de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de varza.   Ingrediente: carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1 cana zeama de […]

supe

Supa de curcan cu galuste

Supa de curcan cu galuste din: carne de curcan, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, mazare congelata, unt, faina, smantana, paine, lapte, ou, usturoi, pesmet, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 500 g carne de curcan 1 ceapa 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 telina 100 g mazare congelata 100 g unt 100 g faina 100 […]

Pulpă de curcan marinată

Pulpă de curcan marinată din: pulpa de curcan, faina, iaurt, cascaval, smantana, cartofi, boia, piper, condiment si sare. Ingrediente:  kg pulpa de curcan 200 g faina 200 g iaurt 100 g cascaval 100 ml smantana dulce 5-7 cartofi boia iute piper condiment sare   Mod de preparare: Amestecă iaurtul cu un praf de sare, piper, […]