Piept de curcan umplut

Piept de curcan cu struguri

Piept de curcan cu struguri din: piept de curcan, struguri, stafide, branza, salvie, rozmarin, sare, piper, oua, busuioc, parmezan, faina, ghimbir, anason. Ingrediente: 220 g piept de curcan 30 g struguri albi 30 g struguri negri 20 g stafide 30 g brânză brie 20 g unt sare şi piper alb 3 g salvie 2 g […]

Curcan picant cu cartofi in pijama

Curcan picant cu cartofi in pijama

Curcan picant cu cartofi in pijama din: ulei, ceaoa, ardei, coriandru, chimen, praf de chili, carne tocata de curcan, rosii, cartofi, salsa, iaurt. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea soarelui 2 bucăţi ceapă roşie tocată, plus pentru ornat şi servit 1 ardei gras roşu şi verde, tăiat bucăţi 1 legătură coriandru proaspăt, codiţele tocate 1 […]

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

Musaca de curcan cu legume

Musaca de curcan cu legume din: carne de curcan, vinete, cartofi, ardei kapia, ardei iute, ceapa, morcovi, rosii, oua, kaizer, smantana, cimbru, ulei, patrunjel, supa, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de curcan fiartă 2 vinete 4 cartofi 1 ardei capia 1 ardei iute 1 ceapă 2 morcovi 4 roşii 1 ou 5 felii de […]

Placinta cu legume si nucsoara

Piept de curcan cu piper rosu

Piept de curcan cu piper rosu din: piept de curcan, piper, ulei, ceapa, vin, smantana, sare, faina. Ingrediente: 800 g file din piept de curcan fără piele şi os 30 g piper roşu 30 ml ulei de măsline 1 ceapă 100 ml vin alb dulce 100 ml smântână dulce 4-5 linguri făină integrală de grâu sare […]

Piftie

Racitura de curcan si pui

Racitura de curcan si pui din: tacamuri de pui si curcan, sare, usturoi, piept de curcan. Ingrediente: 2 tacâmuri de pui 1 tacâm de curcan zarzavat de supă sare usturoi 1 piept de curcan   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, spălaţi-o cu multă apă rece şi puneţi-o să fiarbă cu 1 lingură de sare, în […]

retete

Reteta gusa de curcan umpluta

Reteta gusa de curcan umpluta din: gusa de curcan, verdeata, paine, rosie, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 guşă de curcan 1/2 piept de pasăre verdeaţă tocată ficatul şi pipota curcanului 1 felie de pâine 1 roşie decojită 1 ou crud 3-4 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare Reteta gusa de curcan […]

Curcan cu sos Mornay

Curcan cu sos Mornay

Curcan cu sos Mornay din: piept de curcan, unt, faina, lapte nefiert, sare, piper, oua, parmezan.   Ingrediente: 1 piept de curcan fiert şi răcit 2 linguri cu unt 3 linguri cu făină 1/3 l lapte nefiert sare piper măcinat 2 gălbenuşuri crude 200 g parmezan ras   Mod de preparare Curcan cu sos Mornay: […]

Curcan umplut cu castane

Curcan umplut cu castane

Curcan umplut cu castane din: curcan, ceapa, costita, unt, sare, castane, ou, franzela, verdeata, cimbru, piper, menta.   Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg 2 cepe 100 g costiţă 2-3 linguri cu unt sare 10-20 castane comestibile măruntaiele curcanului (inimă, pipotă, ficat) 1 ou 1 felie de franzelă verdeaţă tocată cimbru sau piper mentă   […]

Friptura de curcan umplut cu mere

Friptura de curcan umplut cu mere

Friptura de curcan umplut cu mere din: curcan, slanina, unt, sare, mere, gutuie, vin, piper, suc de rosii.   Ingrediente: 1 curcan sau 1 curcă mai grasă 400 g slănină albă sau afumată (sau 6-8 foi mari de varză) 3 linguri cu unt sare 1 kg mere + 1 gutuie 1 pahar cu vin alb […]

Racitura de curcan

Racitura de curcan

Racitura de curcan din: aripi, tartita, cap, gheare, spate si gat de curcan, tacam de pui, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, sare, usturoi, piept de curcan, tije de patrunjel. Ingrediente: aripile, tărtiţa, capul, ghearele, spatele şi gâtul curcanului plus 1 tacâm de pui 2-3 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstâmac 1 lingură cu […]

Gusa de curcan umpluta cu pipote si inimi

Gusa de curcan umpluta cu pipote si inimi

Gusa de curcan umpluta cu pipote si inimi din: gusa de curcan, piept de pasare, ficat de curcan, inimi de curcan, pipote curcan, paine, verdeata, bulion, oua, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 guşă de curcan curăţată de grăsime 1/2 piept de pasăre ficatul inima şi pipota curcanului 1 felie de pâine verdeaţă tocată 2 linguri […]

Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc

Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc

Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc din: curcan, ciuperci, slanina, carne tocata de porc, oua, coniac, sare, piper, paine.   Ingrediente: 1 curcan de 4-5 kg 6-10 ciuperci (sau 3-4 trufe negre) 10-12 felii de slănină 1/2 kg carne tocată de porc 2 ouă 2-3 linguri de coniac sare piper măcinat 1 felie […]

Orez cu curcan în stil indian

Piept de curcan cu orez

Piept de curcan cu orez din: orez, piept de curcan, praz, busuioc, ulei, lamaie, sos de ardei, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 400 g file de piept de curcan 1 fir de praz sau 2-3 fire de ceapă verde 2-3 fire de busuioc verde 3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie […]

Tocăniţă de pui cu cartofi

Tocanita de curcan

Tocanita de curcan din: piept de curcan, ceapa, ulei, sare, ardei sau gogosari. Ingrediente: 1/2 kg piept de curcan (sau alte părţi, de exemplu: aripi) 5-8 cepe medii sau mari 4-5 linguri ulei sare opţional: 3-4 ardei graşi, capia sau gogoşari   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi mici (îmbucături), se sărează şi […]

retete

Reteta traditionala: Curcan fript

Reteta traditionala – Curcan fript din: curcan, untura, rom, sare. Ingrediente: 1 curcan întreg 5-6 linguri untură (se poate şi ulei) 1 păhărel rom (sau coniac) sare   Mod de preparare: Curcanul întreg se curăţă şi se spală bine, apoi se scurge de apă şi se şterge cu un şervet. Se dă cu puţină sare […]

Salata cu carne de curcan

Salata cu carne de curcan

Salata cu carne de curcan din: escalop, ulei, branza, pasta de curry, tabasco, sare, mustar, salata verde. Ingrediente: 100 g escalop de curcan 1 linguriţă ulei 2 linguri brânză de vaci 1 linguriţă rasă pastă de curry 1 linguriţă muştar dulce 3 picături Tobasco sare salată verde   Mod de preparare: Carnea se rumeneşte uşor […]

Curcan in sos de vin

Curcan in sos de vin

Curcan in sos de vin din: carne de curcan, ulei, vin, bulion, ceapa, sare, otet. Ingrediente: 1,5 kg carne de curcan (de preferat pulpe sau/şi piept) 4 linguri ulei (sau untură) 1 cană vin roşu 1 lingură bulion 1 ceapă sare eventual: 1 lingură oţet   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală şi […]

Şniţel cu mozarella

Reteta zilei: Snitele de curcan

Snitele de curcan din: piept de curcan, lamaie, usturoi, faina, oua, apa, boia, ulei, sare, piper, legume. Ingrediente:  4 fileuri de piept de curcan sucul de la 1 lamaie 2 catei de usturoi tocat făină 1-2 ouă 1 lingura apă boia de ardei ulei sare si piper legume, pentru servire Mod de preparare: Bateti fiecare […]

Pilaf de pui cu ceapa

Pilaf de gaina (sau pui, curcan, rata)

Pilaf de gaina din: gaina, unt, orez. Ingrediente: 0 găină 2 linguri unt orez (câte o ceşcuţă de cafea de persoană)   Mod de preparare: Se fierbe carnea cu zarzavat ca pentru supă. Se spală orezul. Se fierbe carnea cu zarzavat ca pentru supă. Se spală orezul în câteva ape, se lasă în apă rece […]

Chiftelute de curcan pe pat de orez

Chiftelute de curcan cu verdeata

Chiftelute de curcan cu verdeata din: carne de curcan, morcov, cascaval, patrunjel, marar, ou, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne curcan 1 morcov 50 g caşcaval ras 2 felii franzelă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 ou sare piper făină sau pesmet ulei, pentru prăjit   Mod de preparare: Speli carnea şi […]

Burger de curcan

Reteta zilei: Burgeri de curcan cu cimbru

Burgeri de curcan cu cimbru din: carne de curcan, ceapa rosie, lime, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  675 gr carne tocată de curcan 1 ceapa rosie mica, tocata marunt coaja si sucul de la 1 lime frunze proaspete de cimbru 1-2 linguri ulei de masline sare si piper negru macinat   Mod […]

Zeama limpede cu perisoare de curcan

Zeama limpede cu perisoare de curcan din: gat si aripi de curcan, morcovi, patrunjel, gulie, telina, usturoi, ceapa, ou, orez, faina, paste, sare, piper. Ingrediente: 1 gât şi 2 aripi de curcan 500 g morcovi 250 g rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 cartof 1/2 gulie 1 ceapă 3 căţei de usturoi sare piper […]

Chicken cola

Piept de curcan cu ciuperci

Piept de curcan cu ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, lapte de cocos, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 pumni de ciuperci Urechea lui luda 200 ml lapte de cocos unt de cocos sare piper alb amestec de condimente verzi   Mod de preparare: Pieptul de curcan se feliază, se asezonează […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Reteta clasica: Ciorba de potroace

Ciorba de potroace din: maruntaie de pasare, zeama de varza, ceapa, leustean, patrunjel, morcov, ardei, orez, oua, apa. Ingrediente: măruntaie de pasăre (în special curcan şi gâscă) 1 l zeamă de varză o ceapă 2 crenguţe leuştean un pătrunjel un morcov un ardei verde mic 2 linguri orez 2 ouă 1 l apă   Mod […]

Piftie simpla de curcan

Piftie simpla de curcan din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina. Ingrediente: 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare) o ceapă mare 3-4 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină     Mod de preparare: Puneţi bucăţile din carne de curcan la fiert şi, când apa clocoteşte, adăugaţi sare şi ceapa întreagă. Luaţi treptat spuma şi […]

Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita

Curcan cu cartofi la cuptor

Curcan cu cartofi la cuptor din: curcan, ulei, sare, piper, cartofi. Ingrediente: un curcan sau curcă de circa 3-3,500 kg 100 ml ulei sau 80 g margarina sare piper alb (măcinat) 20-25 cartofi săpunari de aceeaşi mărime Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi curcanul (curca), daţi-i sare, piper, apoi aşezaţi-l într-o tavă mai adâncă. Ungeţi […]

Curcan umplut cu ficat si carnaciori

Curcan umplut cu ficat si carnaciori

Curcan umplut cu ficat si carnaciori din: curcan, ficat, carnaciori. Ingrediente: 1 curcan mai mare (4-5 kg) 350 g ficat de gâscă îndopată 200 g cârnăciori coşuleţe umplute cu ciu­perci, salată verde, ouă fierte tari şi aspic Mod de preparare: Curcanul bine curăţat şi spălat, aşezat pe o tavă, se pune la cuptor cu foc […]

Curcan umplut cu nuci si ciuperci

Curcan umplut cu nuci si ciuperci

Curcan umplut cu nuci si ciuperci din: curcan, piper, sare, ceapa, lapte, nuci, sos, ficat, unt. Ingrediente: un curcan mare de 4-5 kg 1 lingură piper boabe 1 ceapă sare 1/2 l lapte şi apă 300 g nuci, uşor aurite în tava cuptorului, curăţate de pieliţe şi măcinate 200 g sos 200 g ficat de […]

Reteta curcan umplut

Curcan umplut cu ficat

Curcan umplut cu ficat din: curcan, ficat, arahide, oua, orez, sofran, unt, tarhon, napi, ciuperci, ceapa, faina, vin, sare, piper. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 300 g ficat 300 g arahide 2 felii de franzelă 2 ouă 400 g orez sare piper şofran 200 g unt 20 ciuperci albe, mari 1 kg de napi […]

Curcan impanat

Curcan impanat

Curcan impanat din: curcan, midii, creveti, file de porc, ciuperci, unt, sare, piper, smantana, ceapa, morcov, coniac, faina. Ingrediente: 1 curcan de circa 3,5 kg 30 de bucăţi midii 1 cutie de creveţi 200 g fileu de porc sare piper 10 coşuleţe coapte din aluat fraged 500 g ciuperci 150 g unt 2 linguri cu […]

Piftie de crap (varianta)

Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel

Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina, oua, ciuperci, sare. Ingrediente: 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, gât, pipotă, ficat) 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină 3 ouă 250 g ciuperci albe sare   Mod de preparare: Puneţi la […]

Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

Curcan umplut cu carne de porc

Curcan umplut cu carne de porc din: curcan, smantana, carne de porc, ciuperci, dovleci, cartofi, patrunjel, unt, ceapa, faina, vin, oua, pesmet. Ingrediente: 1 curcan de circa 3,5 kg 100 g smântână 250 g carne albă de porc 400 g ciuperci 600 g dovlecei în floare 500 g cartofi noi pătrunjel verde 150 g unt […]