Curcan la frigare

Curcan la frigare

Curcan la frigare din: curcan, ulei, cartofi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg sare piper alb 100 ml ulei sau 80 g unt 400 g cartofi ulei pentru prăjit pătrunjel verde Mod de preparare: Spălaţi foarte bine curcanul, tamponaţi-l cu un şervet purat, daţi-i cu sare şi piper alb, apoi înfigeţi-l într-o frigare. […]

Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

Curcan umplut cu nuca

Curcan umplut cu nuca din: curcan, nuca, ceapa, ulei, oua, pesmet, patrunjel, rom, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan de 3,5 kg 500 g miez de nucă 500 g ceapă 200 ml ulei 5-6 ouă 100 g pesmet alb pătrunjel verde tocat fin 50 ml rom  sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi foarte […]

Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

Pasare umpluta cu tocatura

Pasare umpluta cu tocatura din: curcan, untura, morcov, patrunjel, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: o pasăre (curcan) 1/2 kg carne tocată de vitel untură sare un morcov un pătrunjel supă de vită zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se scoate cu grijă pieptul păsării, astfel ca să nu se rupă pielea. Umplem curcanul cu o […]

Friptură de curcan cu umplutură de verdeaţă

Curcan fript cu verdeata

Curcan fript cu verdeata din: curcan, untura, morcovi, patrunjel, pastarnac, vin, condimente, sare. Ingrediente: un curcan untură morcovi pătrunjel pastarnac supa de vita vin alb condimente sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine curcanul, se aşază într-o cratiţă mai adanca, se pune untura (2-3 linguri), se adaugă felii de morcovi, pătrunjel, păstâmac, […]

Ruladă de curcan umplută cu brânză

Rulada de curcan cu crenvursti

Rulada de curcan cu crenvursti din: piept de curcan, crenvursti, carnat afumat, unt, hasme sau ceapa verde, cartofi, kaizer afumat. Ingrediente: 6 felii piept de curcan 3 crenvurşti 1 fir cârnat afumat 40 g unt 40 g haşme (sau ceapă verde) 4 cartofi kaizer afumat   Mod de preparare: Se iau feliile de piept de […]

Cicoarea inabusita

Salata fermierei

Salata fermierei din: cicoare, anghinare, escalop de curcan, nuci, coriandru, ulei de nuca, otet, sare, piper, dorjdie. Ingrediente: 8 frunze creţe de cicoare 8 miezuri de anghinare la conservă 400 g escalop de curcan fiert şi rece 4 nuci 1 lingură coriandru proaspăt 1 lingură ulei de nucă 2 linguri oţet din cidru sare piper […]

Curcan cu susan la wok

Curcan cu susan la wok din:  escalop de curcan, morcov, ceapa, broccoli, varza chinezeasca, fasole, susan, ulei de susan. Ingrediente: 400 g escalop de curcan 1 morcov 1 ceapă roşie 1 căpăţână de broccoli 4 foi de varză chinezească (Brassica peki-nensis) 1 mână de fasole verde (proaspătă sau congelată) 1 lingură seminţe de susan 1 […]

Supa-crema de spanac si perisoare

Supa-crema de spanac si perisoare

Supa-crema de spanac si perisoare din: spanac, cartofi, morcovi, unt, apa, sare, piper, marar, carne de vitel sau piept de curcan, orez, ou, patrunjel. Ingrediente: Pentru supa-cremă: 1 kg spanac 8 cartofi de dimensiune medie 1 morcov 2 linguri unt 500 ml apă sare piper 1 legătură mărar Pentru perişoare: 500 g carne de viţel […]

Pate de ficat

Pate de ficat de curcan

Pate de ficat de curcan din: ficat de curcan, ceapa, usturoi, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: o caserolă ficat de curcan 3 cepe mici 2 căţei usturoi 100 ml smântână 50 g unt sare piper Pentru servit: smochine salată verde   Mod de preparare: In unt topit, într-o tigaie, se pun la călit ceapa şi […]

Supa cu inimi de curcan

Supa cu inimi de curcan

Supa cu inimi de curcan din: inimi de curcan, morcov, ceapa, telina, ardei, taitei, patrunjel, sare.   Ingrediente: 500 g inimi de curcan un morcov o ceapă o bucată ţelină un ardei 100 g tăieţei pătrunjel sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală foarte bine inimile şi se pun la fiert în […]

Pulpa de curcan cu ciuperci

Pulpa de curcan cu ciuperci

Pulpa de curcan cu ciuperci din: pulpa de curcan, nucsoara, usturoi, ciuperci, ceapa, cimbru, dafin, rosii, ulei, vin, supa de legume, castraveti, kaizer, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă de curcan 1 praf nucşoară 1 căpăţână usturoi 300 g ciuperci 1 ceapă cimbru 2 frunze dafin 400 g roşii 4 linguri ulei 50 ml vin alb […]

Budincă din cartofi si carne tocată

Budinca de cartofi cu carne de curcan

Budinca de cartofi cu carne de curcan din: cartofi, carne de curcan, ulei, busuioc, sare, piper, usturoi, iaurt, lamaie, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 kg carne curcan dezosată ulei busuioc sare piper Pentru sos: 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 400 g iaurt cremos 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel […]

Drob de vinete

Drob cu carne de curcan si de porc

Drob cu carne de curcan si de porc din: carne de curcan, carne de porc, oua, paine, ceapa, ulei, patrunjel, gris, lapte, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne tocată de curcan 400 g carne tocată de porc 1 ou crud + 4-5 ouă fierte 1 felie de pâine 2 cepe 2 linguri cu ulei de măsline […]

Piept de curcan umplut

Reteta piept de curcan umplut cu ciuperci

Reteta piept de curcan umplut cu ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, unt, vin, sare, piper, boia, mustar. Ingrediente: un piept de curcan 500 g ciuperci 2 legături ceapă 150 g unt 200 ml vin alb sec sare piper boia de ardei 3 linguri muştar     Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se […]

Pachetel_regal

Pachetel regal

Pachetel regal din: lapte, ou, faina, sare, ulei, piept de curcan, piept de porc, ceapa, smantanam unt, piper. Ingrediente: Pentru clatite: 200 ml lapte un ou 100 g făină un praf sare ulei pentru uns tigaia Pentru umplutura: 200 g piept de curcan 150 g piept de porc 2 legături ceapă verde 100 ml smântână de […]

Frigarui_de_curcan_cu_legume

Frigarui de curcan cu legume

Frigarui de curcan cu legume din: piept de curcan, iaurt, rosii, oregano, sare, piper, dovlecei, vanata, ardei, ceapa, ulei. Ingrediente: 1/2 piept de curcan un pahar mare de iaurt 10 roşii mici puţin oregano sare piper Pentru garnitura: 2 dovlecei o vânătă 2 ardei 3-4 roşii 2 cepe 2-3 linguri ulei sare piper   Mod […]

Curcan cu galuste de carne

Curcan in crusta subtire de cartofi

Curcan in crusta subtire de cartofi din: piept de curcan, cartofi, ceapa, usturoi, suc de mere, ulei, cimbru, amidon, sare, piper.   Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 cartofi mari 1 ceapă 1 căţel de usturoi 250 ml suc de mere 3 linguri de ulei 6 fire de cimbru proaspăt 1 lingură de amidon […]

Curcan pe pat de orez negru

Curcan pe pat de orez negru din: piept de pui, parmezan, lamaie, ulei, curcuma, ardei iute, cardamom, nucsoara, coriandru, sare, piper, orez negru, ceapa, caju, stafide, unt, dafin, chimion, avocado, smantana, usturoi. Ingrediente: 600 g piept de pui 50 g parmezan 1 lămâie 50 ml ulei de măsline 1 linguriţă de curcuma 1/2 linguriţă de […]

Curcan gatit englezeste

Curcan cu sos de merisoare

Curcan cu sos de merisoare din: curcan, mandarine, unt, vermut, cimbru, sare, piper, carnat, paine, unt, telina, ceapa, merisoare, caise, patrunjel, salvie, cimbru, supa de pui, vin, scortisoare, apa. Ingrediente: 1 curcan (4-5 kg) 2 mandarine 150g unt 150 ml vermut 1 fir de cimbru sare şi piper negru după gust Pentru umplutură: 2 bucăţi […]

Cum se Prepara Ciorba de burta (RETETE VIDEO)

Cum se Prepara Ciorba de burta Cum se Prepara Ciorba de burta: Pofta buna!   Poate te intereseaza si: Ciorba de burta cu ardei gras Ciorba de burta cu ardei gras din: burta de vita, morcovi, ceapa, ardei, patrunjel, pastarnac, telina, smantana, piper, ou, faina. Ingrediente: 1,5 kg burtă de vita 1,5 kg oase de […]

Chiftele din carne de curcan

Cum se Prepara Chiftele din carne de curcan (VIDEO)

Chiftele din carne de curcan: Ingrediente: 1 kg carne de curcan 2 ouă 1 ceapă mare 2-3 căței de usturoi 2 felii pâine integrală înmuiată în lapte 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 lingurițe sare, piper negru   Cum se Prepara Chiftele din carne de curcan: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Reteta zilei: […]

Şniţel în sos alb

Snitele de curcan cu sos de visine

Snitele de curcan cu sos de visine din: snitele de curcan, sare, piper, visine, unt, ulei, otet, zahar brun, vin, brandy. Ingrediente: 4 şniţele de curcan sare piper 400 g vişine (din borcan) 3 linguri de unt 3 linguri de ulei 2 linguri de oţet de vin roşu 1 lingură de zahăr brun 100 ml […]

Snitele cu rosii

Snitele cu rosii

Snitele cu rosii din: ulei, coniac, sare, piper, boia, snitele de curcan, rosii, unt, chutney de mango, piper rosu. Ingrediente: 3 linguri de ulei 1 lingură de coniac sare piper 1/2 linguriţă de boia roz 4 şniţele de curcan 4 roşii 1 lingură de unt 4 linguri de chutney de mango boabe roşii de piper […]

Reteta_ciorba_de_potroace_de_curcan

Reteta ciorba de potroace de curcan

Reteta ciorba de potroace de curcan din: potroace de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, telina, ardei, bulion, rosii, orez, patrunjel, leustean, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg potroace curcan (măruntaie) 2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică sau tulpini verzi de ţelină 1 ardei gras 2-3 roşii 200 ml bulion 3 linguri de orez […]

Ragout de pui

Ragout de curcan

Ragout de curcan din: piept de curcan, ardei, ceapa, busuioc, lapte de cocos, pasta de curry, sos de soia, zahar. Ingrediente: 600 g fileuri de piept de curcan 1 ardei roşu 250 g ceapă verde 1 legătură de busuioc 400 ml lapte de cocos neîndulcit 1 lingură pastă de curry roşie 2 linguri sos de […]

Rulouri de curcan cu spanac

Rulouri de curcan cu sos pesto

Rulouri de curcan cu sos pesto din: snitele de curcan, sos pesto, ulei de masline, supa de legume, frunzulite de busuioc. Ingrediente: 4 şniţele de curcan 150 g sos pesto (din borcan) 2 linguri de ulei de măsline 125 ml supă de legume câteva frunzuliţe de busuioc   Mod de preparare: Se bat bine şniţelele, până […]

Toast de curcan

Toast de curcan

Toast de curcan din: snitele de curcan, sare, piper, faina, oua, lapte, pesmet, ciuperci, ceapa, ulei de unt, smantana, hasmatuchi, rosii, paine, branza Gouda.   Ingrediente: 4 şniţele de curcan sare piper 10 g făină 3 ouă 1 lingură de lapte 1000 g pesmet 200 g ciuperci pleurotus (păstrăv de fag) 2 cepe verzi 3 linguri […]

Curca fiarta in aspic

Curcan prajit

Curcan prajit din: curcan, sare, piper, costita, ceapa, telina verde, patrunjel, unt, vin, zeama de gaina, paine din malai, boia, amidon, merisoare. Ingrediente: 1 curcan (circa 6 kg) sare piper 250 g costiţă 3 cepe mari 150 g ţelină verde (apio) 1 legătură de pătrunjel 50 g unt 200 ml vin alb 150 ml zeamă […]

Piept de curcan in stil italian

Piept de curcan cu coacaze

Piept de curcan cu coacaze din: piept de curcan, coacaze, faina, miere, suc de coacaze, unt, cimbru, sare, piper, cascaval, oua, faina, ulei.   Ingrediente: 4 felii piept de curcan 4 ciorchini coacăze 2 linguri făină o lingură miere 2-3 linguri suc de coacăze 100 g unt puţin cimbru sare piper Pentru garnitură: 250 g […]

Piept de curcan pe pat de orez

Piept de curcan cu fructe

Piept de curcan cu fructe din: piept de curcan, ciuperci, ulei, sunca, ou, sare, piper, smantana, mere, ciorchine, vin, unt, coacaze, sfecla. Ingrediente: un piept de curcan 300 g ciuperci o linguriţă ulei 3 felii de şuncă de bună calitate un ou sare piper o linguriţă smântână Pentru garnitură: 2 mere un ciorchine strugure 150 […]

Chiftele cu lapte batut

Chiftele de curcan cu sos de menta

Chiftele de curcan cu sos de menta din: carne de curcan, ceapa, usturoi, oua, paine, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei, iaurt, menta. Ingrediente: 500 g carne de curcan 1 ceapă 3 căţei de ustuţoi 2 ouă 2 felii pâine înmuiată cimbru uscat măcinat 1 legătură pătrunjel verde sare piper măcinat 150 ml ulei pentru prăjit […]

Ruladă de curcan umplută cu brânză

Rulada de curcan cu branza si verdeata

Rulada de curcan cu branza si verdeata din: piept de curcan, crema de branza, rosii uscate, busuioc, bacon, unt, vin, supa, amidon. Ingrediente: 600 g piept de curcan dezosat 100 g cremă de brânză cu verdeaţă 3-4 roşii uscate conservate în ulei 1/2 linguriţă busuioc uscat mărunţit 250 g felii de bacon 15 g unt […]