Curry cu porc, porumb si arahide
PrinteazaCurry cu porc, porumb si arahide din: ulei, ceapa verde, coriandru, muschiulet de porc, pasta de curry, unt de arahide, zahar brun, sos de soia, porumb, zeama de lime si orez basmati.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei
- 1 legatura de ceapa verde, feliata
- 1 legatura mica de coriandru, coditele tocate marunt si frunzele lasate intregi
- 400 g muschiulet de porc, feliat
- 4 linguri pasta rosie de curry
- 4 linguri unt de arahide
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingura sos de soia
- 400 ml lapte de cocos
- 175 g porumb tanar
- zeama de la 1 lime
- orez basmati, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă încăpătoare. Presară ceapa verde şi coriandrul tocat şi sotează totul 1 minut.
Adaugă feliile de carne şi , prăjeşte-le 5 minute până se rumenesc. Adaugă pasta de curry, untul de arahide şi amestecă.
După 30 de secunde, pune zahărul, sosul de soia şi laptele de cocos în cratiţă, plus puţină apă (umple până la jumătate conserva de la laptele de cocos).
Amestecă bine, acoperă cu un capac şi lasă să clocotească timp de 15 minute. Indepărtează capacul, adaugă porumbul tânăr şi dă focul mai tare. Lasă să clocotească timp de 3 minute, până se pătrunde porumbul şi sosul se îngroaşă.
Adaugă zeama de lime, amestecă şi asezonează după gust. Păstrează mâncarea la congelator timp de 2 luni.
După ce o decongelezi, încălzeşte-o bine pe aragaz, până se pătrunde.
Curry cu porc, porumb si arahide
Pofta buna!
Tot aud de curry, curry de porc, curry de vita, curry de vinete, mie nu-mi place de curry asta
Nici mie nu-mi place curry