Cuşcuş cu fasole verde

Printeaza

O reteta delicioasa de cuscus cu:  cuscus, fasole verde, rosii  uscate, ton, menta, apa,lamaie, ulei de masline, sare, piper, alune, nuca, patrunjel.

Ingrediente:

  • 200g cuşcuş
  • 200 g fasole verde
  • 100 g roşii uscate în ulei
  • două cutii ton în ulei
  • o lin­gură cu mentă
  • 400 ml apă
  • o lămâie
  • 75 ml ulei de măsline
  • 100 g măsline feliate
  • sare
  • piper
  • alune
  • miez de nucă
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cuşcuşul se pune la înmuiat cu apa clocotită, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle.

Fasolea verde se taie în bucăţi mai mici, se fierbe în apă cu sare şi se scurge.

Roşiile uscate se scurg de ulei, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un bol mai mare împre­ună cu fasolea verde şi cuşcuşul.

Se adaugă menta spălată şi tocată mărunt, ăslinele tăiate în bucăţi mici, suc de lămâie după gust şi uleiul de măsline.

Se presară sare şi piper după gust, se amestecă, se pune saiata în boluri şi se aşază deasupra bucăţi de ton scurse de ulei.

Se serveşte imediat sau se lasă la rece circa 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.