Cuscus cu legume si unt aromat
PrinteazaCuscus cu legume si unt aromat din: cuscus, dovlecei, ciuperci, amestec salata, unt, tarhon, patrunjel, ulei de masline, usturoi, rosii uscate, lamaie, sare, piper, ardei iute, ridichi.
- 200 g cuşcuş
- doi dovlecei
- 200 g ciuperci
- 200 g amestec salată
- 200 g unt
- 50 g tarhon verde
- o legătură de pătrunjel
- 150 ml ulei de măsline
- 6 căţei de usturoi
- 6 roşii uscate în ulei
- o lămâie
- sare
- piper
- ardei iute
- ridichi roşii
Mod de preparare
Untul moale se pune într-un bol cu coajă rasă de lămâie, tarhon tocat mărunt, sare şi piper. Se amestecă, se pune pe o folie de plastic, se modelează sub formă de baton şi se introduce la rece minimum două ore.
Dovleceii se spală, se taie rondele potrivit de groase, se amestecă bine cu ulei şi se condimentează. Se prăjesc într-o tigaie fără ulei, se scot cu o spumieră şi se pun într-un bol. Ciupercile se spală şi se curăţă de codiţe, care se toacă şi se amestecă bine cu usturoi tocat. Se amestecă împreună cu ulei, sare şi piper, se umplu cu amestecul de codiţe şi usturoi şi se coc 15 minute în cuptorul încins.
Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se amestecă bine cu sare, piper, ulei, pătrunjel, roşii uscate tocate şi se pune pe farfurii alături de legumele grilate, amestecul de salată verde stropit cu ulei şi suc de lămâie.
Cuscus cu legume si unt aromat
Pofta buna!