Cuşcuş cu perişoare

Printeaza

O reteta de cuscus cu perisoare din: boabe de naut, ceapa verde, morcovi, ardei iuti, ulei, cuscus, supa de legume, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Cuşcuş cu perişoare

  • 1 conservă mică boabe de năut (240 g)
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 morcovi
  • 2 ardei iuţi
  • 3 linguri ulei
  • 300 g cuşcuş (instant)
  • 600 ml supă de legu­me
  • 600 g carne tocată
  • 1 ou
  • 5 linguri pesmet
  • 3 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se lasa sa se scurga boabele de naut. Se taie rondele ceapa verde şi ardeiul iute; se adaugă năutul. Se toarnă supa şi se dă într-un clocot. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă cuşcuş; se acoperă cu un ca­pac etanş şi se lasă să se um­fle timp de cca 10 min.

Se frământă carnea tocată cu ou, pesmet, sare, piper şi pătrunjel; cu mâinile umede, se modelează din amestec perişoare care se prăjesc 8-10 min. în ulei încins. Se servesc cu cuşcuş, eventual şi ruccola.

Cuşcuş cu perişoare

Cuşcuş cu perişoare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.